Mocha cheescake

Autor receptu: ciernalabut

mnam :-)

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Podrvíme si keksíky a zmiešame s máslom
  2. Vystelieme nimi dno tortovej formy a trochu ucapkáme ja na boky. Necháme stuhnúť v chladničke cca 30 minút.
  3. Spravíme si presso a keď trochu vychladne vložíme želatinu, premiesame,a nechame vychladnúť
  4. Riccottu vymiešame s cukrom a pridáme presso so želatínou. Želatína nesmie byť ešte stuhnutá. Vmiešame kyslú smotanu
  5. Roztopíme čokoládu a necháme jemne vychladnúť
  6. Vrstvíme - na keksíky vo forme rozotrieme polku krému, naň nafrkáme polovicu čokolády a vidličkou JEMNE premiešame s krémom...
  7. Nalejeme zvyšný krém a nafrkame zvyšnú čokoládu, opäť jemne vidličkou "rozotrieme"
  8. Neháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  9. Podľa rady je najlepšie koláčik krájať nahriatym nožom, aby ľahko prešiel cez stuhnutú čokoládu.
  10. Dobrú chuť !