Mliečna ryža s čerešňami

Autor receptu: elixir

V Nemecku obľúbená Milchreis, pripravená s čerešňami, škoricou, medom a klinčekmi.

2
porcie
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko s cukrom a škoricou dáme variť. Keď začne vrieť, pridáme ryžu a varíme približne 20 minút za občasného premiešania.
  2. Medzitým opláchneme a odkôstkujeme čerešne, dáme ich do menšieho hrnca spolu s maslom, klinčekom a čerešňovou šťavou a všetko dáme spolu variť. Keď sa maslo už rozpustilo, dobre premiešame, stiahneme plameň na menší a podusíme prikryté zo dve minúty.
  3. Po dvoch minútach odokryjeme, vyberieme klinček a ak treba, ešte odparíme tekutinu na hustotu, akú máme radi. Nakoniec primiešame med.
  4. Mliečnu ryžu podávame s čerešňovou zmesou, môžeme ešte dodatočne pokvapkať medom.