Mitzyne oči fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 1. decembra 2016
Mitzyne oči (fotorecept)
Foto: mitzy

Našla som dve nádherné formy na pečenie po prastarej mame v skrinke. Hneď som vyskúšala, čo to dá. Dalo krásne, chutné kakaovo-kokosové pologule.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks (kakaový) v prášku
100 g
1 ks
1/2-1 balenia
1 ks
120 ml
24 ks
4-5 PL
3 PL
50 g
Poleva:
z 1 citróna
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Hrnček=250ml. Celé vajce vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, postupne krupicu, hladkú múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor. Miešame a pridáme maslo. Prisypeme kokos a nakoniec kakao. Cesto naberieme lyžicou do formy /košíčkov na muffiny./ Táto dávka vyjde na 12 malých koláčikov. Navrch každého dáme jednu višňu a trošku ju vnoríme do cesta. Ony sa potom vnoria do cesta pri pečení samé. Pečieme na 180 stupňov. Ja som piekla cca pol hodinu. No v inej forme to môže byť aj menej. V papierových košíkoch 20 minút. Kontrolovala som si vpichnutím malej vidličky. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, polejeme polevou z citrónu a práškového cukru, ona ich celé tak osvieži, lebo sú sladučké, na vrch som dala ešte jednu zaváranú višňu na ozdobu i chuť. Višne sa ku kakau aj kokosu veľmi dobre hodia.

    Mitzyne oči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A toto je jeden ten starodávny plech značky mars :) chcela som formu na muffiny. Rozhodne už ale nepotrebujem. A keď, tak len zo ženského rozmaru. Mitzyne oči ešte naposledy zapózovali pred upečením:

    Mitzyne oči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    My už sme zjedli, veľmi chutilo, ja sa vytešujem z foriem a nového receptu. Ak vyskúšate koláčiky podľa receptu, prajem veľa zdaru a chuti!

    Mitzyne oči (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Haha krásný název sladkosti ke kafíčku!
tonicka53
Krásne oči; Ukladám si do KK a dávam ti 5 * ten karamelový / kakaový puding ide do cesta ?
mitzy
Ano @Tonicka53 (1.12.2016 15:46) do cesta som prisypala. Nemusi byt. Dakujem :) velmi dobre boli.

violeta
Pekné, višne v dezerte musia byť osviežujúce, tiež si ukladám na neurčito :)
1x mitzy
evanaaa
Pekný a dobrý dezertík....ja by som pologule dala plochou stranou na podnos aby viac vynikli, prípadneich poliala polevou ( čokoládou, ap.) a čerešničku tiež navrch alebo iné bobule.
1x mitzy
bubaya
Ja by som dala pologule plochou stranou na tanier, poliala bielou polevou a dala červenú lentilku, a mala by som Bubayine prsia,. prípadne nepoliala, tak by som mala opálené. Vyzerá to rozkošne, aj ja mám taký plech, tak vyskúšam.
1x mitzy
mitzy
Dakujem Vam :) otocim teda nabuduce kopulou hore. Fajn napad
monty469
Sikovne a urcite aj dobre. Zaujali ma tvoje recepty;-) . Ja som dnes nepiekla, len take " raw" gulky zo surovin co dom dal :-))
mitzy
@Monty469 (3.12.2016 13:37)

dakujem :)
raw je skvela volba ..D mraw este lepsia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia