Mitzyne oči (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Našla som dve nádherné formy na pečenie po prastarej mame v skrinke. Hneď som vyskúšala, čo to dá. Dalo krásne, chutné kakaovo-kokosové pologule.

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrnček=250ml. Celé vajce vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, postupne krupicu, hladkú múku, kypriaci prášok, vanilínový cukor. Miešame a pridáme maslo. Prisypeme kokos a nakoniec kakao. Cesto naberieme lyžicou do formy /košíčkov na muffiny./ Táto dávka vyjde na 12 malých koláčikov. Navrch každého dáme jednu višňu a trošku ju vnoríme do cesta. Ony sa potom vnoria do cesta pri pečení samé. Pečieme na 180 stupňov. Ja som piekla cca pol hodinu. No v inej forme to môže byť aj menej. V papierových košíkoch 20 minút. Kontrolovala som si vpichnutím malej vidličky. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť, polejeme polevou z citrónu a práškového cukru, ona ich celé tak osvieži, lebo sú sladučké, na vrch som dala ešte jednu zaváranú višňu na ozdobu i chuť. Višne sa ku kakau aj kokosu veľmi dobre hodia.
  2. A toto je jeden ten starodávny plech značky mars :) chcela som formu na muffiny. Rozhodne už ale nepotrebujem. A keď, tak len zo ženského rozmaru. Mitzyne oči ešte naposledy zapózovali pred upečením:
  3. My už sme zjedli, veľmi chutilo, ja sa vytešujem z foriem a nového receptu. Ak vyskúšate koláčiky podľa receptu, prajem veľa zdaru a chuti!