Minitrdelníky (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Cesto je viac-menej od @sovka62 http://varecha.pravda.sk/recepty/trdelnik-skoro-uplne-
skalicky/30299-recept.html
27 porcií |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Do pekárničky nalejeme vlažné mlieko, pridáme rozmrvené droždie a cukor. Keď začnú kvasnice vychádzať nad hladinu, pridáme múku, 1 celé vajce a 2 žĺtka, maslo, soľ, muškátový orech, citrónovú kôru a rum.
Zapneme program miesenie. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku. V pekárničke necháme aj vykysnúť.
- Cesto rozvaľkáme na tenko na doske posypanej múkou a nakrájame na pásiky hrubé asi 1,5 cm.
- Rúrky na šamróny naolejujeme a cesto navinieme od tenšej strany k hrubšej. Snažíme sa cesto veľmi neťahať.
- Navinuté cesto jemne gúľnutím pritlačíme.
- Uložíme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť asi 15 min.
- Z cesta nám zostali 2 bielka. Rozšľaháme si ich, ale nie na sneh, len aby sa neťahali.
- Trdelníky potrieme bielkami a obalíme v nasekaných orechoch, alebo vo vanilkovom cukre, kryštálovom cukre zmiešanom so škoricou....
Uložíme späť na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Z tejto dávky vyšli 2 plech.
- Upečené ihneď stiahneme z rúrky a posypeme práškovým cukrom.
- A môžeme ochutnať :)