Snehové minitortičky
Snehové minitortičky

Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom fotorecept

Dominika Onofrejová
Domčine laskonky, 9. augusta 2022
Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2 plechy
porcie
40 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

Krém:
400 g (33 %)
250 g
3 PL (napr. Slowtella)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Minipavlovovky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C. Pripravíme si základné snehové cesto. Recept na prípravu základného snehového cesta nájdete tu.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do cukrárskeho vrecka vložíme ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme pripraveným snehovým cestom.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na papier na pečenie si predznačíme kruhy s priemerom asi 7 cm. Minipavlovovky narastú, preto nechávame dostatočné rozstupy. Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech. Na papier na pečenie nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou minipavlovovky. Pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a ihneď teplotu znížime na 100 °C a sušíme 1,5 hodiny. Keď sa minipavlovovky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc. Na druhý deň plech vyberieme a minipavlovovky dokončíme.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vyšľahaného krému pridáme čokoládovo-orechovú nátierku a jemne premiešame, pozor, aby sme krém neprešľahali.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ho krémom.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cukrárskym vreckom nanesieme krém na každú minipavlovovku.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podľa vkusu dozdobíme jedlými kvetmi a podľa chuti bobuľovým ovocím aj nasekanými lieskovými orieškami. Minipavlovovky s krémom spotrebujeme do 24 hodín – pretože krém obsahuje šľahačku a pod váhou krému sa minipavlovovky začnú prepadať a klesať.

    Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janger
Krasne su! Fotogenicke :-).
Myslim, ze ani nie vahou kremu sa zacnu prepadat, ale skor vlhkostou, ktora ide do nich zo slahacky. Da sa aj tak, ze suche "pavlovky" do dozy, krem v sacku do chladnicky a ozdobis tolko, kolko potrebujes tesne pred podavanim.
Mna by zaujimalo, ci je autorka ta ista @domci , ktora tu bola aj pred rokmi, piekla, zapajala sa do diskusii. Mlade, sikovne dievca...
1x haji
haji
Pěkné celé, krásné fotečky jsou v bodě 7 a 8 - je pěkně vidět zdobné zakroucení jak pěnové hmoty, tak krému. Ráda bych ochutnala.