Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom fotorecept
Domčine laskonky, 9. augusta 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Minipavlovovky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C. Pripravíme si základné snehové cesto. Recept na prípravu základného snehového cesta nájdete tu.
-
2
Do cukrárskeho vrecka vložíme ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme pripraveným snehovým cestom.
-
3
Na papier na pečenie si predznačíme kruhy s priemerom asi 7 cm. Minipavlovovky narastú, preto nechávame dostatočné rozstupy. Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech. Na papier na pečenie nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou minipavlovovky. Pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry a ihneď teplotu znížime na 100 °C a sušíme 1,5 hodiny. Keď sa minipavlovovky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc. Na druhý deň plech vyberieme a minipavlovovky dokončíme.
-
4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone.
-
5
Do vyšľahaného krému pridáme čokoládovo-orechovú nátierku a jemne premiešame, pozor, aby sme krém neprešľahali.
-
6
Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme ho krémom.
-
7
Cukrárskym vreckom nanesieme krém na každú minipavlovovku.
-
8
Podľa vkusu dozdobíme jedlými kvetmi a podľa chuti bobuľovým ovocím aj nasekanými lieskovými orieškami. Minipavlovovky s krémom spotrebujeme do 24 hodín – pretože krém obsahuje šľahačku a pod váhou krému sa minipavlovovky začnú prepadať a klesať.
Myslim, ze ani nie vahou kremu sa zacnu prepadat, ale skor vlhkostou, ktora ide do nich zo slahacky. Da sa aj tak, ze suche "pavlovky" do dozy, krem v sacku do chladnicky a ozdobis tolko, kolko potrebujes tesne pred podavanim.
Mna by zaujimalo, ci je autorka ta ista @domci , ktora tu bola aj pred rokmi, piekla, zapajala sa do diskusii. Mlade, sikovne dievca...