Minikošíčky s čokoládovým ganache

Autor receptu: redakcia

Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a radosť, ktorú si malí kuchári nenechávajú len pre seba.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme s cukrom. Vlejeme a vmiešame šľahačku. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Rozdelíme do papierových košíčkov. Pečieme pri teplote 175 °C v teplovzdušnej rúre, dĺžka pečenia závisí od veľkosti košíčkov. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Čokoládové ganache: Šľahačku dáme uvariť. Ihneď po zovretí hrniec odstavíme a pridáme nadrobno nasekanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí a masa nebude hladká a kompaktná. Dáme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou násadkou a „dresírujeme“ na úplne vychladnuté košíčky. Ozdobíme ovocím, nasekanou čokoládou alebo orieškami.