Minikošíčky s čokoládovým ganache
Autor receptu: redakcia
Pečenie a
varenie s deťmi
si vyžaduje trpezlivosť
a pozornosť.
Výsledkom spoločnej
práce nie sú len
skvelé dobroty, ale
najmä výborná
nálada a radosť,
ktorú si malí kuchári
nenechávajú len
pre seba.
30 minút príprava |
15-20 minút na 175 °C |
Postup
- Celé vajcia, vanilkový cukor a soľ vyšľaháme s cukrom.
Vlejeme a vmiešame šľahačku. Nakoniec primiešame
múku s práškom do pečiva. Rozdelíme do
papierových košíčkov. Pečieme pri teplote 175 °C
v teplovzdušnej rúre, dĺžka pečenia závisí od veľkosti
košíčkov. Po upečení necháme vychladnúť.
- Čokoládové ganache: Šľahačku dáme uvariť.
Ihneď po zovretí hrniec odstavíme a pridáme
nadrobno nasekanú čokoládu. Miešame,
až kým sa čokoláda nerozpustí a masa nebude
hladká a kompaktná. Dáme do zdobiaceho vrecka
s ozdobnou násadkou a „dresírujeme“ na úplne
vychladnuté košíčky. Ozdobíme ovocím, nasekanou
čokoládou alebo orieškami.