Mini pizze

Autor receptu: pupava

Silvestrovské "jednohubky" vhodné aj na hociaké iné posedenie v priebehu roka. Podotýkam, že je možné podávať mini pizze vegetariánskemu, vegánskemu aj mäsojedivému osadenstvu - záleží len na vás, aké prílohy použijete a na návšteve, čo chce jesť :)

72
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vopred upozorňujem, že ingrediencie a ich množstvo je skôr orientačné. Z tohto množstva som robila pizze ja a vyšlo mi ich 72 kusov.
  2. Lístkové cesto (kupovala som v obchode, ale pre šikovných nie je žiaden problém vyrobiť i domáce) rozvaľkáme. Vezmeme pohár alebo formičku (ja som robila s pohárom, ktorý má priemer 6,5 cm) a povykrajujeme kolieska.
  3. Pizzový paradajkový podklad vyrobíme z paradajok, cesnaku a cibule. Paradajky necháme spariť a olúpeme ich od šupiek - najlepšie je použiť "mäsité" - ak sú príliš vodové, vodovú časť vyrežeme. Paradajky nakrájame. Takisto nakrájame aj cesnak a cibuľu. V mnohých receptoch sa uvádza len nakrájať nadrobno, avšak keďže sú pizze veľmi maličké, dala som paradajky, cibuľu aj cesnak do mixéra a vytvorila som tak omáčku adekvátnej hustoty.
  4. Túto omáčku ponatierame na kúsky vykrojeného cesta. Potom už len ukladáme ingrediencie podľa vlastnej chuti a fantázie - šunka, syr, saláma, olivy, šampiňóny, kukurica, prípadne chilli papričky, ananás či slaninu. Každý má rád inú príchuť. Ja som robila 5 rôznych príchutí (viď. obrázok).
  5. Plech vystelieme papierom na pečenie a mini pizze tam poukladáme. Šupneme do trúby na 15 minút - pečieme na 200 °C.