Mini cherry cheesecake

lovemuffin - fotkalovemuffin, 28. júla 2014

Môj drahý doniesol domov krásne sladučké čerešne zo záhradky, tak som neváhala a upiekla tieto mini čerešňové tortičky. Ďaľší skvelý recept od veľkej pani Zobraziť celý popisMôj drahý doniesol domov krásne sladučké čerešne zo záhradky, tak som neváhala a upiekla tieto mini čerešňové tortičky. Ďaľší skvelý recept od veľkej pani Martha Stewart. Teraz v lete je to ideálny dezert, riadne zachladený, s čerstvým ovocím, ľahodným krémovým cestom a chrumkavým korpusom. Vyskúšala som aj verziu s jahodami. (http://nikilovemuffin.blogspot.sk/)

25 minút
príprava
30 minút
na 160-170 °C

Suroviny

2 balenia
125 g
Cesto:
200 g
1 ks
250 g
3 ks
1 ks
2 lyžice
2 - 3 lyžice
z 1/2 citróna
Toping:
800 - 900 g
z 1/2 citróna
3 - 5 lyžice
1 bal




Postup

  1. 1

    Kekse pomelieme na jemný prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso či valčekom). Maslo nakrájame na kocky, pridáme do sušienkového prášku a rukami vymiesime na mrveničku. Môžete použiť malé silikónové formy, alebo klasickú tortovú formu, ktorú si vystelieme papierom na pečenie.Do formi dáme vzniknutú mrveničku a poriadne utlačíme dno. Hrúbka korpusu je na vás ako máte radi. Dáme zachladiť do chladničky a zatiaľ si pripravíme cesto.

  2. 2

    V miske dobre vymiešame všetky suroviny na cesto, vajíčka pridávame po jednom až nakoniec. Cesto nalejeme na korpus, ale necháme ešte aspoň 1 cm na vrchu, kam prídu neskôr čerešne. Takto pripravené tortičky pečieme vo vodnom kúpeli (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby koláčik nezoschol a ostal krémový) v predhriatej rúre 30 minút na 160-170 stupňov. Rúru otvárajte opatrne a pomaly vypúšťajte paru. Po upečení necháme tortičky úplne vychladnúť.

  3. 3

    Čerešňový toping si pripravíme nasledovne: čerešne umyjeme a odkôstkujeme. Zhruba tretinu čerešní si rozmixujeme ponorným mixérom na kašu (môžte pridať pár lyžíc teplej vody) a prepašírujeme cez tenké sitko do menšieho hrnca. Ostane nám hustá šťava, z ktorej si pripravíme želé podľa návodu - pridáme cukor, citrónovú šťavu, trocha vody (1 balíček je na 500 ml tekutiny) a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme ešte 1 minútu, potom odstavíme a necháme chladnúť. Občas premiešame aby želé úplne nestuhlo. Keď už bude také vlažné a tuhšie, zmiešame ho s celými čerešňami a dáme na vrch každej tortičky.

    Mini cherry cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Takto hotové mini tortičky dáme na pár hodím do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc (a nevyjedať v noci chladničku!) :) Rovnaké mini tortičky môžete vyskúšať aj s jahodami...

    Mini cherry cheesecake - obrázok 4

Diskusia k receptu

salinka
Tie sú teda preveľmi lákavé. A my sa ešte nepoznáme, vitaj na Vareche:-)
giba
prepacte ale co je to cream cheese?
lovemuffin
@giba cream cheese je taká krémový syrová nátierka, ale nechutí ako klasický syr, skôr by som ju prirovnala k smotanovej nátierke. najznámejší je asi Philadelphia. Ale kúpiš aj lacnejšie verzie napr. v LIDL značky Goldessa, Linessa, v BILLA a TESCo značka ABC (môj obľúbený).
wasabi000
vyzerajú úžasne :) technická otázka: dajú sa piecť aj v papierových košíčkoch miesto silikónových formičiek?
ywett
vyzerajú úžasne, si šikovná a vitaj medzi nami :-)
petiatko
vcera som robila, vyborne 5* :) Cream cheese som sice nezohnala, ale nahradila som pomazankovym maslom a bolo. Ozaj skvely recept, a ani to nebolo take pracne ako som sa bala ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia