Mimine ryžové guľky
Autor receptu: mimulienkamima
Jednoduché a rýchlo zasýti. Vhodné aj na cestovanie :))
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si ryžu v osolenej vode - ako keď varíme cestoviny. Množstvo - ja dávam jeden väčší hrnček. Pri vare vody pridáme podľa chuti biele vínko. Po uvarení do mäkka (skoro rozvarená) ju odstavíme, aby trochu vychladla.
- Nakrájame si salámku na kocky. A aj syr. Dáme do jednej misky spolu s ryžou. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Necháme aspoň 20 minút postáť.
Môžete použiť hocijaké korenie, ale ak chcete na cestu zabaliť, tak dajte len soľ a trochu korenia.
- Pripravíme si na tanier strúhanku.
Takto by mala vyzerať zmes :-)
- Urobíme si v rukách guľky - poriadne ich vymodelujte a obaľte v strúhanke...
- A už len vypražíte na oleji a dobrú chuť :)
- Tieto ryžové guľky môžete podávať ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom alebo aj ako prílohu k mäsku :-)
Dobrú chuť