Cheesecake
Cheesecake

Mila Cheesecake

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 15. septembra 2025

Kto nemá rád úžasné Mila keksíky? Moji kolegovia ich doslova milujú a tak mi napadla myšlienka zakomponovať ich do zákusku a na svet Zobraziť celý popisKto nemá rád úžasné Mila keksíky? Moji kolegovia ich doslova milujú a tak mi napadla myšlienka zakomponovať ich do zákusku a na svet sa dostal tento fantastický cheesecake plný chuti Mila keksov.

12-16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Korpus:
1 bal.
3 ks
80 g roztopené
Krém:
750 g
200 g
2 PL
2 ks
1 PL
2 ks
Poleva ganache:
100 ml
100 g
Zdobenie:
1 bal.



Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky Bebe a Mila keksy rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.

  2. 2

    Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame stierkou na menšie kúsky/kocky nasekané Mila keksy. Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 30 minút. Správne upečený cheesecake je po okrajoch pevný a v strede trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake (stále vo forme) vložíme do chladničky dotuhnúť, najlepšie cez noc.

  3. 3

    Vychladnutý cheesecake (stále vo forme) polejeme polevou ganache: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.

  4. 4

    Vrch ozdobíme mini Mila keksami. Kľudne pridajte napr. jahody. Vložíme naspäť do chladničky.

  5. 5

    Dobre stuhnutý cheesecake vyrežeme z formy a krájame horúcim nožom. Studený nôž bude čokoládovú polevu so sebou ťahať dole a jednotlivé rezy sa tým zdeformujú.

    Mila Cheesecake - obrázok 5

Diskusia k receptu