Cheesecake
Mila Cheesecake
Autor receptu: theflyingbaker
Kto nemá rád úžasné Mila keksíky?* Moji kolegovia ich doslova milujú a tak mi napadla myšlienka zakomponovať ich do zákusku
a na svet sa dostal tento fantastický cheesecake plný chuti Mila keksov.
|
12-16 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180/160 °C |
Postup
- Korpus: Sušienky Bebe a Mila keksy rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
- Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame stierkou na menšie kúsky/kocky nasekané Mila keksy. Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 30 minút. Správne upečený cheesecake je po okrajoch pevný a v strede trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake (stále vo forme) vložíme do chladničky dotuhnúť, najlepšie cez noc.
- Vychladnutý cheesecake (stále vo forme) polejeme polevou ganache: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu.
Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- Vrch ozdobíme mini Mila keksami. Kľudne pridajte napr. jahody. Vložíme naspäť do chladničky.
- Dobre stuhnutý cheesecake vyrežeme z formy a krájame horúcim nožom. Studený nôž bude čokoládovú polevu so sebou ťahať dole a jednotlivé rezy sa tým zdeformujú.