Cheesecake

Mila Cheesecake

Autor receptu: theflyingbaker

Kto nemá rád úžasné Mila keksíky?* Moji kolegovia ich doslova milujú a tak mi napadla myšlienka zakomponovať ich do zákusku a na svet sa dostal tento fantastický cheesecake plný chuti Mila keksov.

12-16
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Korpus: Sušienky Bebe a Mila keksy rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
  2. Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame stierkou na menšie kúsky/kocky nasekané Mila keksy. Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších 30 minút. Správne upečený cheesecake je po okrajoch pevný a v strede trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre vychladnúť. Potom cheesecake (stále vo forme) vložíme do chladničky dotuhnúť, najlepšie cez noc.
  3. Vychladnutý cheesecake (stále vo forme) polejeme polevou ganache: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  4. Vrch ozdobíme mini Mila keksami. Kľudne pridajte napr. jahody. Vložíme naspäť do chladničky.
  5. Dobre stuhnutý cheesecake vyrežeme z formy a krájame horúcim nožom. Studený nôž bude čokoládovú polevu so sebou ťahať dole a jednotlivé rezy sa tým zdeformujú.