Mexické kolienka
Autor receptu: martinis
Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a
tabascom.
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak mám chuť na niečo pikantné, zvyknem si urobiť tieto Mexické kolienka. Suroviny na ne sú vždy po ruke, dodajú energiu aj zasýtia :)
- Kolienka si uvaríme vo vriacej osolenej vode, odporúčam trošku kratšie, ako je uvededné na obale.
- Polovicu veľkej cibule očistíme a nakrájame najemno. Feferónky zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky, ktoré spolu s cibuľou opečieme na lyžici olivového oleja.
- Primiešame kukuricu. Ja som použil mrazenú, takže ju podusíme do zmäknutia. Ak pridáte sterilizovanú, môžte hneď primiešať aj fazuľu, nakrájanú paradajku, olivy prekrojené na polovice a tabasco. Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu v panvici ohrievame.
- K tejto zmesi pridáme kolienka, ešte raz prehrejeme a podávame - kto má rád pikantné, môže ešte pokvapkať čili omáčkou či ostrým kečupom. Hostina v mexickom štýle za 20 minút :))