Mexické kolienka

Autor receptu: martinis

Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a tabascom.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ak mám chuť na niečo pikantné, zvyknem si urobiť tieto Mexické kolienka. Suroviny na ne sú vždy po ruke, dodajú energiu aj zasýtia :)
  2. Kolienka si uvaríme vo vriacej osolenej vode, odporúčam trošku kratšie, ako je uvededné na obale.
  3. Polovicu veľkej cibule očistíme a nakrájame najemno. Feferónky zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky, ktoré spolu s cibuľou opečieme na lyžici olivového oleja.
  4. Primiešame kukuricu. Ja som použil mrazenú, takže ju podusíme do zmäknutia. Ak pridáte sterilizovanú, môžte hneď primiešať aj fazuľu, nakrájanú paradajku, olivy prekrojené na polovice a tabasco. Osolíme, okoreníme a ešte chvíľu v panvici ohrievame.
  5. K tejto zmesi pridáme kolienka, ešte raz prehrejeme a podávame - kto má rád pikantné, môže ešte pokvapkať čili omáčkou či ostrým kečupom. Hostina v mexickom štýle za 20 minút :))