Mexická rezancová polievka (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tato poliavka je upravena s povodnej verzie Sopa de Fideo, ktoru podavaju v Izoto restauracii v Mexico City.

6-8
porcií
10 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrajal som si cibulu, mrkvu, zelerove stonky a cesnak na drobno.
  2. V hrnci zohrejem olej a pridam pripravenu zeleninu. Dobre premiesam, stiahnem teplotu na polovicu a za obcasneho miesania restujem asi desat minut.
  3. Ked je zelenina ciastocne zmeknuta....
  4. ...pridam kuraci vyvar a paradajky so stavou. Osolim, okorenim a pridam rimsku rascu. A samozrejme feferonkove semiacka, ale to kazdy podla svojho, nie su nevyhnutne. Premiesam a varim do uplneho zmeknutia zeleniny asi 45 minut.
  5. Po uvareni polievku rozmixujem ponornym mixerom uplne na jemno. Dochutim solou a korenim ak treba. Privediem do varu a pridam rezance. Ja som pouzil tenke vermicelli spagety. Varim dalsich 4-5 minut. Podla povodneho receptu sa polievka prepasiruje cez sitko a tekuta cast sa vrati spat do hrnca a pridaju sa rezance. Podavame s postruhanym syrom. My mame radi s udenym syrom. Ale je mozne pouzit feta syr alebo ricotta syr.