Mexická polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Ošúpané cibule nadrobno pokrájame, dáme rozohriať olej, dozlatista ju na oleji opražíme, pridáme soľ, čili, mletú papriku a sójovú omáčku.
  2. Ďalej pridáme nakrájanú mrkvu a necháme dusiť, mierne podľa potreby podlievame. Medzitým dáme opražiť na suchej panvici papriky. Ak sa už začínajú šúpať, sú hotové.
  3. Ošúpané a pokrájané pridáme k domäkka udusenej mrkve. Kukurice dáme variť do neosolenej vody, necháme variť 5 – 7 minút po zovretí.
  4. Z uvarených kukuričných klasov nožíkom oddelíme kukuričné zrniečka. Ak nemáme celú kukuricu, pridáme zrniečka kukurice z konzervy k mrkve a paprikám.
  5. Ďalej pridáme maslo a smotanu. Dolejeme primeraným množstvom vody. Podľa potreby v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku na zahustenie.
  6. Polievku podávame posypanú parmezánom, ozdobenú petržlenovou vňaťou a podľa chuti aj s chrumkavými bielymi žemličkami.