Mexická fazuľa

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 8. júna 2012

Také chlapské, ale výborné jedlo.

30 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg
2 ks
2 ks
1 lyžica
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode s bobkovými listami, pridáme soľ, pretlak, kečup, korenie, bujón, papriku a prelisovaný cesnak.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na oleji a vlejeme do fazule. Môžeme pridať aj nakrájané párky, len to už nebude bezmäsité :-) Podávame s chlebom.

  3. 3

    Pozor - je to dosť pikantné, nevhodné pre malé deti.

Diskusia k receptu

tatranocka
Robievam trochu inak,ale asi by bolo dobré uviesť počet porcií (ja viem,že sa zje),aby neskúsení nemali fazuľu na týždeň.Z 500gr fazule je asi 7 porcií (varením sa zväčší o 150%).
zuzlik0402
Nikdy som nesledovala počet porcií, ale je to približne tak. Zvyknem robiť polovičnú dávku, a to je tak 3-4 porcie.
marienka44
@Zuzlik0402 ,nepochopila som, ci je to jedlo hustejsie alebo ako polievka. Fazulu treba po uvareni zliat? Vyskusam po upresneni. :-)
zuzlik0402
@marienka44
Fazuľu varím dosť dlho, tak dolievam vodu, ale ostatné suroviny pridávam, keď už vrchná fazuľa nie je zaliata. Je to husté jedlo - viac fazule ako omáčky. Ale každému ako chutí, niekto možno nechá viac vody. Treba vyskúšať a prispôsobiť si.
marienka44
@Zuzlik0402 ,dakujem za rady, uz je cervena fazula namocena, potom vymenim vodu a uvarim asi v tlakovom hrnci. Este raz dakujem. Ostatne suroviny mam. Tesim sa, lebo fazula obsahuje vraj vela vapnika, ktory mi zeny potrebujeme. :-)
zuzlik0402
@marienka44
pridávam to, keď je fazuľa už dostatočne mäkká, potom to už stačí nechať prevrieť (aby sa bujón rozpustil) a vypnúť. Ja osobne, keď robím variantu aj s párkami, nakrájané párky nahádžem do hrnca a nechám prevrieť ešte aj s nimi a až potom vypínam.
marienka44
@Zuzlik0402 , tak je to vyborne jedlo, hlavne pre mna, kedze podla krvnych skupin mam zakazane maso. Ja som fazulu zliala, tekutinu som si odlozila a uvarenu fazulu som dala na usmazenu mladu cibulku /2 ks/ s cesnakom, pridala som aj pokrajany cerstvy zazvor, rozne orientalne koreniny, ako garam masalu ap.Nakoniec do odstaveneho jedla som dala aj pokrajanu vnatku z mladej cibule, cili papricku, cerstvo mlete korenie, kurkumu. Papam to s celozrnnym chlebikom.
misiak77
Zdravim chcem sa opýtať na konci je písane že je to pikatne tak predpokladam ze tam ide štiplava paprika?dakujem
zuzlik0402
Nie, papriku dávam sladkú, ale mleté čierne korenie a cesnak urobia svoje. Myslela som, že je to dosť pikantné pre deti 6 a 4-ročné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia