Foto: zuzlik0402
Také chlapské, ale výborné jedlo.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode s bobkovými listami, pridáme soľ, pretlak, kečup, korenie, bujón, papriku a prelisovaný cesnak.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na oleji a vlejeme do fazule. Môžeme pridať aj nakrájané párky, len to už nebude bezmäsité :-) Podávame s chlebom.
- 3
Pozor - je to dosť pikantné, nevhodné pre malé deti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Fazuľu varím dosť dlho, tak dolievam vodu, ale ostatné suroviny pridávam, keď už vrchná fazuľa nie je zaliata. Je to husté jedlo - viac fazule ako omáčky. Ale každému ako chutí, niekto možno nechá viac vody. Treba vyskúšať a prispôsobiť si.
pridávam to, keď je fazuľa už dostatočne mäkká, potom to už stačí nechať prevrieť (aby sa bujón rozpustil) a vypnúť. Ja osobne, keď robím variantu aj s párkami, nakrájané párky nahádžem do hrnca a nechám prevrieť ešte aj s nimi a až potom vypínam.