Postup
-
1
Na oleji urestujeme 2 veľké cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a fazuľu necháme odkvapkať.
- 2
Na urestovanú cibuľu dáme 2 kl mletej sladkej papriky a zalejeme ju pohárom vody. Do hrnca dáme dusiť bravčové mleté mäso, posypeme ho čiernym korením a pridáme nakrájaný cesnak.
- 3
Nastrúhame doň celý muškátový oriešok a ďalej dusíme pod pokrievkou. Do polievky pridáme ostré čili korenie, ostrú sójovú omáčku, sladkú sójovú omáčku, čili korenie a 2 PL alkoholu.
- 4
Potom nakrájame rajčiny bez šupky a dáme ich do hrnca. Stále dusíme domäkka, mäso musí byť uvarené a mäkké.
- 5
Pridáme fazuľu a dusíme ďalej. Do hrnca pridáme ešte 2 konzervy rajčinového pretlaku alebo 1 l rajčinového džúsu a necháme prejsť varom.
- 6
Keď polievka s pretlakmi zovrie, pridáme na kolieska nakrájaný pór a po 2 minútach odstavíme zo sporáka.
- 7
Pór by mal zostať iba minimálne sparený. Polievku môžeme podávať s tortillami alebo arabským chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu