Mexická čili polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009

Postup

  1. 1

    Na oleji urestujeme 2 veľké cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a fazuľu necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na urestovanú cibuľu dáme 2 kl mletej sladkej papriky a zalejeme ju pohárom vody. Do hrnca dáme dusiť bravčové mleté mäso, posypeme ho čiernym korením a pridáme nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Nastrúhame doň celý muškátový oriešok a ďalej dusíme pod pokrievkou. Do polievky pridáme ostré čili korenie, ostrú sójovú omáčku, sladkú sójovú omáčku, čili korenie a 2 PL alkoholu.

  4. 4

    Potom nakrájame rajčiny bez šupky a dáme ich do hrnca. Stále dusíme domäkka, mäso musí byť uvarené a mäkké.

  5. 5

    Pridáme fazuľu a dusíme ďalej. Do hrnca pridáme ešte 2 konzervy rajčinového pretlaku alebo 1 l rajčinového džúsu a necháme prejsť varom.

  6. 6

    Keď polievka s pretlakmi zovrie, pridáme na kolieska nakrájaný pór a po 2 minútach odstavíme zo sporáka.

  7. 7

    Pór by mal zostať iba minimálne sparený. Polievku môžeme podávať s tortillami alebo arabským chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Exotické jedlá, Mexická kuchyňa, Polievky, Varené, 50 mexických jedál

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha