Mexická čili polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na oleji urestujeme 2 veľké cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a fazuľu necháme odkvapkať.
  2. Na urestovanú cibuľu dáme 2 kl mletej sladkej papriky a zalejeme ju pohárom vody. Do hrnca dáme dusiť bravčové mleté mäso, posypeme ho čiernym korením a pridáme nakrájaný cesnak.
  3. Nastrúhame doň celý muškátový oriešok a ďalej dusíme pod pokrievkou. Do polievky pridáme ostré čili korenie, ostrú sójovú omáčku, sladkú sójovú omáčku, čili korenie a 2 PL alkoholu.
  4. Potom nakrájame rajčiny bez šupky a dáme ich do hrnca. Stále dusíme domäkka, mäso musí byť uvarené a mäkké.
  5. Pridáme fazuľu a dusíme ďalej. Do hrnca pridáme ešte 2 konzervy rajčinového pretlaku alebo 1 l rajčinového džúsu a necháme prejsť varom.
  6. Keď polievka s pretlakmi zovrie, pridáme na kolieska nakrájaný pór a po 2 minútach odstavíme zo sporáka.
  7. Pór by mal zostať iba minimálne sparený. Polievku môžeme podávať s tortillami alebo arabským chlebom.