Foto: miskalka1
príprava
na 180 °C
Suroviny
260 g |
|
260 g |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
pol pohára |
|
pol pohára |
|
|
|
pomleté |
|
podľa chuti |
|
PLNKA: | |
1,5 balíčka |
|
1/2 l |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Žltka si vymiešame s práškovým cukrom. Keďže sa cesto delí na konci na dve polky do srnčích chrbátov ja cesto pripravujem hneď od začiatku na polovičné porcie do dvoch misiek.
-
3
Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ja múku aj cukor preosievam. Ďalej pridávame pomaly vodu a olej. Pol pohára je cca deci. Čiže keď cesto robíte tak ako ja od začiatku do dvoch misiek tak je to pol deci :)
-
4
Ďalej si vyšlaháme zo 6 bielok sneh a vmiešame ho jemne do cesta.
-
5
Keď je cesto vymiešané do jednej pólky vmiešame kakao tak 4 lyžičky.
-
6
Srnčie chrbáty si vymastíme vysypeme múkou a šup s tym do rúry.
-
7
Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku...
-
8
...s pudingu a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme ho trochu vychladnúť a pridáme maslo ja dávam tak trištvrte z veľkého masla.
-
9
Keď máme korpusy a plnku vychladnuté, šup ideme plniť koláčik. Je to taká babračka ale výsledok je skvelý :) Nakrájame si korpusy podľa zárezov od srnčieho chrbáta.
-
10
Zoberieme si jeden krajec korpusu natrieme ho džemom. Ja používam kyselkavejšie džemy pekne sa to vyváži so sladkou chuťou plnky. Druhy krajec natrieme vanielkovou plnkou a zlepíme. Následne ho natrieme z druhej strany džemom. Stále pokračujeme dookola a zlepujeme krajce.
-
11
...
-
12
Takto to vyzerá keď krajce zlepujeme :)
-
13
Keď sú všetky krajce zlepené potrieme koláč zvyšnou plnkou a posypeme pomletymi orechami.
-
14
A takto vyzerá koláčik spojený a obsypaný...
-
15
Vualáááá tu je koláčik hotový nakrájaný. Koláčik treba krájať krížom nie zarovno. Prajem Vám príjemne vychutnávanie si :)
Diskusia k receptu