Metrový koláč (fotorecept)

Autor receptu: miskalka1

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. Žltka si vymiešame s práškovým cukrom. Keďže sa cesto delí na konci na dve polky do srnčích chrbátov ja cesto pripravujem hneď od začiatku na polovičné porcie do dvoch misiek.
  3. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ja múku aj cukor preosievam. Ďalej pridávame pomaly vodu a olej. Pol pohára je cca deci. Čiže keď cesto robíte tak ako ja od začiatku do dvoch misiek tak je to pol deci :)
  4. Ďalej si vyšlaháme zo 6 bielok sneh a vmiešame ho jemne do cesta.
  5. Keď je cesto vymiešané do jednej pólky vmiešame kakao tak 4 lyžičky.
  6. Srnčie chrbáty si vymastíme vysypeme múkou a šup s tym do rúry.
  7. Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku...
  8. ...s pudingu a mlieka si uvaríme hustý puding, necháme ho trochu vychladnúť a pridáme maslo ja dávam tak trištvrte z veľkého masla.
  9. Keď máme korpusy a plnku vychladnuté, šup ideme plniť koláčik. Je to taká babračka ale výsledok je skvelý :) Nakrájame si korpusy podľa zárezov od srnčieho chrbáta.
  10. Zoberieme si jeden krajec korpusu natrieme ho džemom. Ja používam kyselkavejšie džemy pekne sa to vyváži so sladkou chuťou plnky. Druhy krajec natrieme vanielkovou plnkou a zlepíme. Následne ho natrieme z druhej strany džemom. Stále pokračujeme dookola a zlepujeme krajce.
  11. ...
  12. Takto to vyzerá keď krajce zlepujeme :)
  13. Keď sú všetky krajce zlepené potrieme koláč zvyšnou plnkou a posypeme pomletymi orechami.
  14. A takto vyzerá koláčik spojený a obsypaný...
  15. Vualáááá tu je koláčik hotový nakrájaný. Koláčik treba krájať krížom nie zarovno. Prajem Vám príjemne vychutnávanie si :)