Foto: nikol156
Prišla k nám návšteva a chcela som ju prekvapiť s niečim výnimočným. Je to trochu babračka, ale stojí za námahu.
porcií
príprava
Postup
-
1
Mala som od Vianoc dobre uskladnené medovníčky a nevedela som čo s nimi. Veľmi sa mi zapáčil tento recept, tak Vám ho ponúkam.
- 2
Medovníčky alebo biele keksíky napr. Bebe, zomelieme na mlynčeku, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, rum a podľa potreby marhuľový lekvár. Spracujeme na dobre sa pracujúce cesto a rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme červené potr. farbivo a do druhej časti zelené potr. farbivo. (Netreba toho veľa, tak nech sa nikto nezľakne Éčok).
- 3
Masu dáme do chladničky aspoň na 30 min., aby sa nám s ňou lepšie pracovalo. Najprv z červenej masy formujeme guľôčky, nie veľké! Keď sa nám masa lepí, lepšie sa nám pracuje s mokrými rukami. Dáme zase schladiť.
- 4
Zo zelenej hmoty urobíme rovnaký počet guľôčok ako z červenej hmoty a tiež dáme schladiť. Zelené schladené guľôčky vyvaľkáme medzi dvoma potr. fóliami a obalíme červené guľôčky. S ostrým nožíkom hotové melóniky rozrežeme na 6 kúskov. Nakoniec čok. polevou urobíme jadierka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/melony-/2452-recept.html...
Ďakujem pekne každému za komentáriky!!!!