Melóniky

nikol156 - fotkanikol156, 13. februára 2012
Melóniky
Foto: nikol156

Prišla k nám návšteva a chcela som ju prekvapiť s niečim výnimočným. Je to trochu babračka, ale stojí za námahu.

20
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

50 dkg alebo medovníčky od Vianoc
25 dkg
1 dl
15 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mala som od Vianoc dobre uskladnené medovníčky a nevedela som čo s nimi. Veľmi sa mi zapáčil tento recept, tak Vám ho ponúkam.

  2. 2

    Medovníčky alebo biele keksíky napr. Bebe, zomelieme na mlynčeku, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, rum a podľa potreby marhuľový lekvár. Spracujeme na dobre sa pracujúce cesto a rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme červené potr. farbivo a do druhej časti zelené potr. farbivo. (Netreba toho veľa, tak nech sa nikto nezľakne Éčok).

  3. 3

    Masu dáme do chladničky aspoň na 30 min., aby sa nám s ňou lepšie pracovalo. Najprv z červenej masy formujeme guľôčky, nie veľké! Keď sa nám masa lepí, lepšie sa nám pracuje s mokrými rukami. Dáme zase schladiť.

  4. 4

    Zo zelenej hmoty urobíme rovnaký počet guľôčok ako z červenej hmoty a tiež dáme schladiť. Zelené schladené guľôčky vyvaľkáme medzi dvoma potr. fóliami a obalíme červené guľôčky. S ostrým nožíkom hotové melóniky rozrežeme na 6 kúskov. Nakoniec čok. polevou urobíme jadierka.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: