Mega čokoládový krém
Foto: lemonova
Keďže som veľký fanúšik čokolády, snažila som sa prísť na recept, ktorý by spĺňal moje najväčšie čokoládové kritériá. Postupne som dospela k tomuto receptíku, Zobraziť celý popisKeďže som veľký fanúšik čokolády, snažila som sa prísť na recept, ktorý by spĺňal moje najväčšie čokoládové kritériá. Postupne som dospela k tomuto receptíku, s ktorým som zatiaľ najviac spokojná :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, Zlatého klasu a kávy (ja dávam lyžičku mletej a lyžičku instantnej) uvarte puding.
- 2
Hneď po odstavení ešte zahorúca doň pridajte maslo a nalámte čokoládu. Ja najradšej používam klasickú čokoládu na varenie, ale použiť môžete akúkoľvek podľa svojich preferencií. Poriadne vymiešajte (ak treba, postavte ešte na chvíľku na sporák, aby sa čokoláda dobre rozpustila a spojila s krémom). Puding nechajte vychladnúť minimálne na izbovú teplotu.
- 3
Mascarpone vymiešajte s práškovým cukrom. Množstvo závisí od toho, ako veľmi máte radi sladké ;-) ja som použila dve polievkové lyžice. Po menších množstvách doň pridávajte puding a postupne zašľahajte.
- 4
Krém má intenzívnu čokoládovú chuť, ku ktorej sa skvele hodí kombinácia s višňami. Ja túto kombináciu používam do košíčkov. Táto dávka by vám mala vystačiť približne na jednu dávku košíčkov - závisí to od toho, akú veľkosť košíčkov robievate. Ja som ním naplnila približne 30 ks :-)
Tiež Čokoládový krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, najmä keď ho necháte odležať v chlade - vďaka tej čokoláde stuhne :-)
Zdravím Vás, ja zašľahávam šľahačom. Ale myslím, že môžete aj metličkou :-)