Čokoládový krém
Čokoládový krém

Mega čokoládový krém

lemonova - fotkalemonova, 13. novembra 2021
Mega čokoládový krém
Foto: lemonova

Keďže som veľký fanúšik čokolády, snažila som sa prísť na recept, ktorý by spĺňal moje najväčšie čokoládové kritériá. Postupne som dospela k tomuto receptíku, s ktorým som zatiaľ najviac spokojná :-)

25 - 30
porcií
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
250 ml
20 g
2 KL mletá (prípadne instantná)
50 g
250 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, Zlatého klasu a kávy (ja dávam lyžičku mletej a lyžičku instantnej) uvarte puding.

  2. 2

    Hneď po odstavení ešte zahorúca doň pridajte maslo a nalámte čokoládu. Ja najradšej používam klasickú čokoládu na varenie, ale použiť môžete akúkoľvek podľa svojich preferencií. Poriadne vymiešajte (ak treba, postavte ešte na chvíľku na sporák, aby sa čokoláda dobre rozpustila a spojila s krémom). Puding nechajte vychladnúť minimálne na izbovú teplotu.

  3. 3

    Mascarpone vymiešajte s práškovým cukrom. Množstvo závisí od toho, ako veľmi máte radi sladké ;-) ja som použila dve polievkové lyžice. Po menších množstvách doň pridávajte puding a postupne zašľahajte.

  4. 4

    Krém má intenzívnu čokoládovú chuť, ku ktorej sa skvele hodí kombinácia s višňami. Ja túto kombináciu používam do košíčkov. Táto dávka by vám mala vystačiť približne na jednu dávku košíčkov - závisí to od toho, akú veľkosť košíčkov robievate. Ja som ním naplnila približne 30 ks :-)

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Varené

Diskusia k receptu

salas
Vyzerá dobre, je to taký hustejší krém? Môže sa použiť aj ako krém do torty? Ďakujem
1x haji
lemonova
@salas (16.11.2021 13:12)
Áno, najmä keď ho necháte odležať v chlade - vďaka tej čokoláde stuhne :-)
pauda
Prosím Vás, zašľahávate ručne metličkou, alebo elektrickým šľahačom?
lemonova
@pauda (14.12.2021 11:35)

Zdravím Vás, ja zašľahávam šľahačom. Ale myslím, že môžete aj metličkou :-)