Medvedie labky

Autor receptu: betka33

Vianočné pečenie bez týchto tradičných labiek si neviem predstaviť. Sú z detstva, prevoňajú celý dom a dajú sa aj pár týždňov skôr pripravovať, len ich treba schovať, sú prudko žravé. Formičky som videla len v CZ , na SK , tak mi prídu také naše. Pár rokov som skúšala množstvo receptov - teraz som sa trafila medzi 3 recepty a k tomu mám ešte 1 radu: formičky varte s práškom do pečiva aspoň 5 min, nechajte vychladnúť, premyte a osušte. Potom bez mastenia plňte a po upečení na 1 klep idú von!

52
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky sypké zmesi spolu dáme do misy, pridáme maslo nakrájané na malé kocky , prilejeme rum . Nie je tu prášok do pečiva a sú v recepte 3 pol. lyžice kakaa , aby boli chutné a tmavé labky, medveď ma kožúšok tiež hnedý. Zmiesime rukou na hladké a dosť lepivé cesto, bude lesklé a mastné. Netreba ho vôbec dávať do chladu. Hneď plníme nevymastené formičky. Rúru predohrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 min. Po vybratí za pár minút, klepneme kovovou časťou jemne o linku a ľahúčko idú von. Vychladnuté posypeme práš. cukrom zmiešaným s van. cukrom. Tuk musí byť vždy pravé maslo!