Medvedie labky s pazúrikmi fotorecept

tinca - fotkatinca, 4. decembra 2011
Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept)
Foto: tinca

Trošku som sa dnes pohrala s labkami, ktoré sú iné ako tie klasické. Ale nedalo mi aj tie som urobila.

45
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
20 g
100 g
1 balíček
50 g
1 ks
1 kl
1/2 kl drvený preosiaty
150 g /hera/
Na dohotovenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny k pečeniu dľa receptu.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske preosejeme hladkú múku, práškový cukor a kakao. Pridáme vanilkový cukor, škoricu, klinčeky, jemne pomleté orechy, vajce a na plátky nakrájaný palmarín. Vypracujeme hladké cesto. RADA NAVYŠE: v rcp mám uvedené dať na 30 min. do chladu. Ale ja vám radím dajte ho na 20 min. do mrazničky a potom ho udržujte v chlade. Odoberajte si len po kúsku na pár formičiek. Nezľaknite sa cesto je mäkšie, dobre múčte dosku pri jeho spracovaní.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z odležaného cesta si urobíme šúľok, ktorý krájame na kocky, tie sformujeme do guľky veľkosti vlašského orecha, tak ako je na obr.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Guľôčku vtlačíme do formičky mala by to byť do 2/3. Prsty si trošku pomúčte,aby sa vám cesto nelepilo. POZOR: formičky nie je treba mastiť ani vysypávať!! Labky rozložíme na plech a pečieme pri 170 st.C cca 15 min. /elektrická rúra/. Ja som použila aj kvetinky, to mám ešte po mamine, keďže som robila aj klasické obalené v cukre.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové vyklopíme, tie čo chceme obaľovať v cukre tak ich obalíme ešte mierne teplé a tie čo budú s pazúrikmi necháme vychladnúť celkom. No a tu sú upečené.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým ako sa labky chladia si nakrájame olúpané mandle na hranolčeky /je to trošku babračka/. Potom rozohrejeme čokoládovú polevu, ja som mala hotovú od Oetkera a špičky labiek v nej namáčame. Do jarčekov labiek vkladáme mandľové hranolčeky.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Časť labiek a kvietky som obalila klasicky v práškovom cukre ešte teplé.

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a tu sú svorne oba druhy spolu. Dobrú chuť!

    Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Hehe, naozajstné medvedie labky, ako živé! Krásne si sa pohrala a určite sú aj chuťovo také dobré ako sú pekné. Si šikovná @Tinca. Bude to dobre vyzerať na vianočnej mise.
marijanka712
krásne a oceňujem ten nápad , ked som videla na obrázku myslela som že sú to burzké oriešky mna to napadlo , ale je to super nápad a sú úžasné chválim ta ukladam aj rp je dobrý....
jamarlen
@tinca , aj ja sa smejem, dúfam, že deti, či vnúčatá nemajú priveľkú fantáziu:))))
pivonka
Keď som bola také dorastajúce dievča, nechápala som, prečo sa volajú "medvedie labky". Piekli sa v rôznych formičkách, nedávalo mi to zmysel. Neskôr som sa dočítala v dajakom časopise, že sú na ne určené formičky a do "prstov" sa dávajú rozštvrtené mandle. Takže tie tvoje sú také ozajstné.
douglas
Vtipné pazúry, až ma napadlo poslať niektorým spoločne s Novoročným prianím :).
jerica
no to je milé, pohralav si sa ale výsledok , fakt zlaté:-))
remcula
To je nááádhera!!! Jen já právě tyhle formičky nemám!!!
evanaaa
Krásne labky aj bez medveďa. Formičky majú tuším v Kauflande, ja som ich ešte nerobila, mala by som si ich zohnať, pekne to ukáže.
@Jerica , ten nick na obrázku je, ale úplne dolu, tak je z neho málo vidieť.
babkamt
Pekné labky.Mňa to ešte len čaká,myslím ich pečenie.
tinca
@remcula ja som si kúpila tento rok nové v Priore v kuchynke 30 ks cca 2,8 eur @jerica mám tam nicka len ho odrezalo, opravím to,čau. Ďakujem vám za milé názory.
marianne69
Mas ich podarene @tinca.Ja som tento rok piekla podla @sovky su vynikajuce,len formicky som nemala,tak som ich natlacila do kosickov:-)Az dnes sa mi ich podarilo kupit v jednote,tiez 30 ks tak hadam skusim este aj tieto Tvoje.Aj s nechtikami:-))
vavan
jééé ake roztomilé packy to nemá chybu

tinca
@marianne69 vyskúšaj ozvláštni to misu s vian.pečivom, nemusí byť stále to isté. Ďakujem vám za milé slová.
zmmm
jeeej super nápad, aj ja to tak tentokrát spravím
marianne69
@tinca je spravny ten pomer muky s pomerom palmarinu?mam zamiesene cesto a vyzera to ako hustejsi krem:-)ma to tak byt?velmi sa mi to lepi.
sneica
s takymi labkami sa rada popasujem...pekne mnam...:)
cica2
tie sa ti úžasne vydarili, supér :-)))
tinca
@marianne je správny, píšem v recepte, že cesto je trošku redšie to tak má byť, ale daj ho do mraziaku na 20 min. a potom ho drž v chladničke a odoberaj si len na pár formičiek. Neboj sa podaria sa ti. Ja som ich už robila na oslavu a vždy mi vyšli. Dodrž postup ako píšem!!
valeri
dnes som ich skúšala robiť podľa Tvojho receptu, ale cesto bolo veľmi riedke, neviem či také má byť, dosť zle sa mi s ním robilo ale upiekla som ich, vyzerajú dobre, uvidím ako budú chutiť .-))
klukodvody
Tinca ten stůl, který máš u svého článku v magazínu je náš. Nám to samozřejmě nevadí a došlo asi k omylu. Při přípravě toho asi měla Andrea moc a tak došlo k záměně. Doufám, že Tě to moc nezlobí.
Tak ještě přeji krásné vykročení do Nového Roku. To nás čeká .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia