Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Trošku som sa dnes pohrala s labkami, ktoré sú iné ako tie klasické. Ale nedalo mi aj tie som urobila.

45
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny k pečeniu dľa receptu.
  2. Na doske preosejeme hladkú múku, práškový cukor a kakao. Pridáme vanilkový cukor, škoricu, klinčeky, jemne pomleté orechy, vajce a na plátky nakrájaný palmarín. Vypracujeme hladké cesto. RADA NAVYŠE: v rcp mám uvedené dať na 30 min. do chladu. Ale ja vám radím dajte ho na 20 min. do mrazničky a potom ho udržujte v chlade. Odoberajte si len po kúsku na pár formičiek. Nezľaknite sa cesto je mäkšie, dobre múčte dosku pri jeho spracovaní.
  3. Z odležaného cesta si urobíme šúľok, ktorý krájame na kocky, tie sformujeme do guľky veľkosti vlašského orecha, tak ako je na obr.
  4. Guľôčku vtlačíme do formičky mala by to byť do 2/3. Prsty si trošku pomúčte,aby sa vám cesto nelepilo. POZOR: formičky nie je treba mastiť ani vysypávať!! Labky rozložíme na plech a pečieme pri 170 st.C cca 15 min. /elektrická rúra/. Ja som použila aj kvetinky, to mám ešte po mamine, keďže som robila aj klasické obalené v cukre.
  5. Hotové vyklopíme, tie čo chceme obaľovať v cukre tak ich obalíme ešte mierne teplé a tie čo budú s pazúrikmi necháme vychladnúť celkom. No a tu sú upečené.
  6. Medzitým ako sa labky chladia si nakrájame olúpané mandle na hranolčeky /je to trošku babračka/. Potom rozohrejeme čokoládovú polevu, ja som mala hotovú od Oetkera a špičky labiek v nej namáčame. Do jarčekov labiek vkladáme mandľové hranolčeky.
  7. Časť labiek a kvietky som obalila klasicky v práškovom cukre ešte teplé.
  8. No a tu sú svorne oba druhy spolu. Dobrú chuť!