Medvedie labky s pazúrikmi (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Trošku som sa dnes pohrala s labkami, ktoré sú iné ako tie klasické. Ale nedalo mi aj tie som urobila.
45 porcií |
25 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny k pečeniu dľa receptu.
- Na doske preosejeme hladkú múku, práškový cukor a kakao. Pridáme vanilkový cukor, škoricu, klinčeky, jemne pomleté orechy, vajce a na plátky nakrájaný palmarín. Vypracujeme hladké cesto.
RADA NAVYŠE: v rcp mám uvedené dať na 30 min. do chladu. Ale ja vám radím dajte ho na 20 min. do mrazničky a potom ho udržujte v chlade. Odoberajte si len po kúsku na pár formičiek. Nezľaknite sa cesto je mäkšie, dobre múčte dosku pri jeho spracovaní.
- Z odležaného cesta si urobíme šúľok, ktorý krájame na kocky, tie sformujeme do guľky veľkosti vlašského orecha, tak ako je na obr.
- Guľôčku vtlačíme do formičky mala by to byť do 2/3. Prsty si trošku pomúčte,aby sa vám cesto nelepilo. POZOR: formičky nie je treba mastiť ani vysypávať!! Labky rozložíme na plech a pečieme pri 170 st.C cca 15 min. /elektrická rúra/. Ja som použila aj kvetinky, to mám ešte po mamine, keďže som robila aj klasické obalené v cukre.
- Hotové vyklopíme, tie čo chceme obaľovať v cukre tak ich obalíme ešte mierne teplé a tie čo budú s pazúrikmi necháme vychladnúť celkom. No a tu sú upečené.
- Medzitým ako sa labky chladia si nakrájame olúpané mandle na hranolčeky /je to trošku babračka/. Potom rozohrejeme čokoládovú polevu, ja som mala hotovú od Oetkera a špičky labiek v nej namáčame. Do jarčekov labiek vkladáme mandľové hranolčeky.
- Časť labiek a kvietky som obalila klasicky v práškovom cukre ešte teplé.
- No a tu sú svorne oba druhy spolu. Dobrú chuť!