Medový koláč so zapekanými pekanovými orechmi

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. októbra 2015
Medový koláč so zapekanými pekanovými orechmi
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

Prvá časť cesta:
2 ks
0,5 kg
200 g
150 g
2 ČL rozpustiť v mlieku
2 PL
 PL
Druhá časť cesta:
125 g
2 PL
150 g
200 g posekané
Žĺtkový krém:
3 ks
300 g
350 g




Postup

  1. 1

    Prvá časť cesta: Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto, rozdelíme na dve časti, obe rozvaľkáme na plechy, ale len jednu dáme piecť asi na sedem minút pri teplote 230°C.

  2. 2

    Druhá časť cesta: Maslo, cukor a med necháme rozpustiť a nakoniec pridáme nasekané orechy. Túto zmes jemne natrieme na ešte neupečený plát a dáme upiecť. Po vychladnutí oboch plátov plníme žĺtkovým krémom.

  3. 3

    Žĺtkový krém: Vajcia a kryštálový cukor šľaháme nad parou, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do misky pripravíme nakrájané maslo a pomaly k nemu prilievame žĺtkovú zmes, až kým nevznikne jemný krém, ktorým spojíme pláty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia