Medový koláč so zapekanými pekanovými orechmi
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. októbra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 230 °C
na 230 °C
Suroviny
| Prvá časť cesta: | |
| 2 ks |
|
| 0,5 kg |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ČL rozpustiť v mlieku |
|
| 2 PL |
|
| PL |
|
| Druhá časť cesta: | |
| 125 g |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| 200 g posekané |
|
| Žĺtkový krém: | |
| 3 ks |
|
| 300 g |
|
| 350 g |
|
Postup
-
1
Prvá časť cesta: Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto, rozdelíme na dve časti, obe rozvaľkáme na plechy, ale len jednu dáme piecť asi na sedem minút pri teplote 230°C.
- 2
Druhá časť cesta: Maslo, cukor a med necháme rozpustiť a nakoniec pridáme nasekané orechy. Túto zmes jemne natrieme na ešte neupečený plát a dáme upiecť. Po vychladnutí oboch plátov plníme žĺtkovým krémom.
- 3
Žĺtkový krém: Vajcia a kryštálový cukor šľaháme nad parou, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do misky pripravíme nakrájané maslo a pomaly k nemu prilievame žĺtkovú zmes, až kým nevznikne jemný krém, ktorým spojíme pláty.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu