Medový koláč so zapekanými pekanovými orechmi
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 230 °C
na 230 °C
Suroviny
Prvá časť cesta: | |
2 ks |
|
0,5 kg |
|
200 g |
|
150 g |
|
2 ČL rozpustiť v mlieku |
|
2 PL |
|
PL |
|
Druhá časť cesta: | |
125 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
200 g posekané |
|
Žĺtkový krém: | |
3 ks |
|
300 g |
|
350 g |
|
Postup
-
1
Prvá časť cesta: Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto, rozdelíme na dve časti, obe rozvaľkáme na plechy, ale len jednu dáme piecť asi na sedem minút pri teplote 230°C.
- 2
Druhá časť cesta: Maslo, cukor a med necháme rozpustiť a nakoniec pridáme nasekané orechy. Túto zmes jemne natrieme na ešte neupečený plát a dáme upiecť. Po vychladnutí oboch plátov plníme žĺtkovým krémom.
- 3
Žĺtkový krém: Vajcia a kryštálový cukor šľaháme nad parou, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do misky pripravíme nakrájané maslo a pomaly k nemu prilievame žĺtkovú zmes, až kým nevznikne jemný krém, ktorým spojíme pláty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu