Medový koláč so zapekanými pekanovými orechmi

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Prvá časť cesta: Všetky suroviny zmiešame na hladké cesto, rozdelíme na dve časti, obe rozvaľkáme na plechy, ale len jednu dáme piecť asi na sedem minút pri teplote 230°C.
  2. Druhá časť cesta: Maslo, cukor a med necháme rozpustiť a nakoniec pridáme nasekané orechy. Túto zmes jemne natrieme na ešte neupečený plát a dáme upiecť. Po vychladnutí oboch plátov plníme žĺtkovým krémom.
  3. Žĺtkový krém: Vajcia a kryštálový cukor šľaháme nad parou, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do misky pripravíme nakrájané maslo a pomaly k nemu prilievame žĺtkovú zmes, až kým nevznikne jemný krém, ktorým spojíme pláty.