Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Medovo-čokoládový zákusok videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 5. marca 2022
Medovo-čokoládový zákusok (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

Svetlý korpus:
2 ks
100 g
100 g
60 ml
50 ml
1 ČL
Kakaový korpus:
2 ks
100 g
100 g
70 ml
50 ml
1 ČL
2 PL
Krém:
600 g
80 g
3 PL
130 g
180 ml
Poleva:
100 g
120 ml




Postup

  1. 1

    Pripravila som si 2 misky. Do jednej misky som dala žĺtky a do druhej bielky. K žĺtkom som pridala cukor a začala som šľahať. Šľahala som až pokým sa cukor rozpustil. K žĺtkovej pene som pridala mlieko a olej a šľahala som ďalej. Potom som pridala múku a prášok do pečiva, ktoré som preosiala. Vyšľahala som hladké cesto. Potom som zvlášť vyšľahala bielky, ktoré som pridala k cestu a zľahka som premiešala. Cesto som naliala na plech s papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút. Pri kakaovom ceste som postupovala rovnako len som do cesta ešte pridala kakao. Upečené korpusy som rozrezala na polovice.

  2. 2

    Krém: K mascarpone som postupne pridala cukor, kakao, med a nakoniec smotanu a šľahala som až kým sa v tom šľahačka našľahala. Korpusy som naplnila krémom a dala som do chladničky na hodinu stuhnúť.

  3. 3

    Na polevu som roztopila čokoládu, do ktorej som pridala šľahačkovú smotanu. Môžete si čokoládu so smotanou roztopiť aj vo vodnom kúpeli. Ja som čokoládu roztopila v mikrovlnke a smotanu som trochu zohriala, aby obe mali rovnakú teplotu kvôli tomu, aby sa to nezrazilo.

  4. 4

    Zákusok som poliala polevou a nechala som v chladničke stuhnúť.

Diskusia k receptu

haji
Mně se také řezy moc líbí, s radostí bych ochutnala. Jak už jsem psala jinde, měla bych obavy z polevy - ganach, kvalita šlehačky u nás jde dolů vodou, dala bych jí menší množství a jistě kvalitní čokoládu.
helena64
...vyzerajú veľmi chutne, o tom nepochybujem a veľmi úhľadne nakrajané. Ja upečiem, ale s krajaním je to už horšie. Ďakujem za nahliadnutie a určite vyskušam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia