Medovníčky s rumom

smilegirl - fotkasmilegirl, 11. decembra 2014
Medovníčky s rumom
Foto: smilegirl

Suroviny

500 g
180 g preosiaty
2 ks
1 bal.
1/2 bal.
1 ks
60 g
podľa potreby
2 ČL
6 PL




Postup

  1. 1

    Takže múka.. cukor..vanilínový cukor..korenie..med..vajcia...sódu.. roztopenú Heru..nastrúhanú kôru z citrónu... rumu tak "primerane"..dáme do misy a všetko zmiešame . Ja som si do cesta dolievala rum, kým nemalo vhodnú konzistenciu :-)

  2. 2

    Necháme odstáť aspoň hodinku dve. ...rozvaľkáme a vykrajujeme ..

  3. 3

    Poukladáme na papier na pečenie a potrieme žĺtkom. Pečieme na 170 stupňov . Medovníčky sú výborné a stále mäkučké :-)

    Medovníčky s rumom - obrázok 3

Diskusia k receptu

eraserhead
v postupe receptu píšeš o masle ale v surovinách chýba,
neviem či by to šlo, ale ten čo schvaľuje recepty by mal byť dôsledný ak chce byť dôsledný.......
 goo.gl/kndrBF...
smilegirl
maslom som myslela tú Heru.. som sa pomýlila , moja chyba :) myslím , že pri tých množstvách receptov by sa jeden zblbol, ak by to mal "dôsledne" kontrolovať. :-)
eraserhead
pomýliť si maslo s tamtým je ako pomýliť si sekt zo šampanským ........... aj keď si myslím že mnoho ľudí aj vďaka úlisnej podprahovej reklame považuje stužené tuky a margaríny za nadmaslo (also sprach Zarathustra)

a čo sa týka toho kontrolovania - editovania, tí ľudia čo to majú robiť sú zato nejakým spôsobom platení ........ ak mne niekto dodá tovar-službu ktorá nie je úplná tak nedostane zaplatené kým to nedá do poriadku, s tým že nabudúce si už u mňa nevrzne ...........
varechaa
Zaujimava kombinacia urcite vyskusam pubertalne deti sa potesia ;)
smilegirl
No dobre ty génius @eraserhead ..tak pravdepodobne som podľa teba sprostá , že som sa sekla s "maslom", ale tie medovniky sú aj tak kurv* dobré :-) Tie komentáre si možeš nechať pre seba , pripadne isť komentovať niekam inam .
1x luss44
marienka44
@Smilegirl , Vyskúšam, ale ja dávam múku ražnú napoly s pšeničnou podľa učiteľky nedovníkového pečiva. Ostatné ponechám podľa Tvojho receptu. Ukladám do KK, vyzerajú dobre na obrázku.
denyany
Tak toto je už tretí recept na medovníčky, čo ma zaujal a rada by som ho vyskúšala. Neviem, ktorý si vybrať, ale tento tvoj s rumom...uvidíme:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia