Medovníčky (fotorecept)
Autor receptu: nevpes
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj. Našiel som ho v knižke recepty zo Života a pravidelne ich robievam, trošku som ich začal aj zdobiť, nuž ale na profesionálov na tejto stránke ešte dlho nebudem mať :) Tieto medovníky patria tiež k tým, ktoré sú mäkké už po 2 dňoch - a keď ich vytiahnete z mrazničky po pár dňoch - nie sú ako kameň a je ich možné hneď konzumovať.
130 porcií |
75 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- Odložíme 150 g práškového cukru a zo všetkých surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme odležať niekoľko hodín v chlade.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a postupne z neho vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
- Použijeme na plech papier na pečenie, medovníky sa budú jednoduchšie vyberať.
- Vo vyhriatej rúre pečieme 14-15 minút.
- Vymiešame polevu zo zvyšného práškového cukru, bielka a octu. Hladkú hmotu nanášame na upečené a vychladnuté medovníčky použitím sáčku.