Medovníčky (fotorecept)

Autor receptu: nevpes

Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj. Našiel som ho v knižke recepty zo Života a pravidelne ich robievam, trošku som ich začal aj zdobiť, nuž ale na profesionálov na tejto stránke ešte dlho nebudem mať :) Tieto medovníky patria tiež k tým, ktoré sú mäkké už po 2 dňoch - a keď ich vytiahnete z mrazničky po pár dňoch - nie sú ako kameň a je ich možné hneď konzumovať.

130
porcií
75 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. Odložíme 150 g práškového cukru a zo všetkých surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme odležať niekoľko hodín v chlade.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a postupne z neho vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
  4. Použijeme na plech papier na pečenie, medovníky sa budú jednoduchšie vyberať.
  5. Vo vyhriatej rúre pečieme 14-15 minút.
  6. Vymiešame polevu zo zvyšného práškového cukru, bielka a octu. Hladkú hmotu nanášame na upečené a vychladnuté medovníčky použitím sáčku.