Foto: nonna
Vlastná kulinárska kreatívna snaha. Závin nie je joulovo náročný, príliš sladký, je šťavnatý a osviežujúci. Hlavnou sezónou jeho prípravy je leto, ale možná je Zobraziť celý popisVlastná kulinárska kreatívna snaha. Závin nie je joulovo náročný, príliš sladký, je šťavnatý a osviežujúci. Hlavnou sezónou jeho prípravy je leto, ale možná je aj zimná verzia. Všetkým labužníkom, čo sa odhodlajú skúsiť ho, želám veľa pôžitku pri jeho vytváraní, ale najmä pri jeho ochutnávaní. Premnoho ľahodných chutí a chúťok!
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 balík |
|
8 byliek stredne veľké /alebo sušenej 2PL alebo kandizované lístky/ |
|
1 /cca 120g/ malý pohár |
|
1 |
|
PLNKA: domáci hrudkový tvaroh | |
100 g |
|
1/2 dl |
|
17 PL čerstvé alebo kompót |
|
1 |
|
10 g |
|
1 PL / kukuričný škrob |
|
1/2 KL |
|
1 |
|
Postup
-
1
CESTO:Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
- 2
Potrieme džemom a naň poukladáme lístky medovky alebo rozsypeme sušenú medovku.
- 3
Na medovku rozotrieme rovnomerne plnku asi 1,5 cm od okrajov a po nej rozsypeme 13 PL ríbezlí.
- 4
Opatrne zvinieme, konce preložíme, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, popicháme a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 5
Pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri 170°C.
- 6
PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame so smotanou, medom, celým vajíčkom, maizenou.
- 7
Pridáme vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a opäť rozmiešame.
- 8
Nakoniec primiešame mierne rozpučené 4PL ríbezlí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ešte, ten bod č.8 - je trochu nezrozumiteľný, oprav si.