Medovkovo-ríbezľový závin ROSNIČKA

nonna - fotkanonna, 21. februára 2012
Medovkovo-ríbezľový závin ROSNIČKA
Foto: nonna

Vlastná kulinárska kreatívna snaha. Závin nie je joulovo náročný, príliš sladký, je šťavnatý a osviežujúci. Hlavnou sezónou jeho prípravy je leto, ale možná je Zobraziť celý popisVlastná kulinárska kreatívna snaha. Závin nie je joulovo náročný, príliš sladký, je šťavnatý a osviežujúci. Hlavnou sezónou jeho prípravy je leto, ale možná je aj zimná verzia. Všetkým labužníkom, čo sa odhodlajú skúsiť ho, želám veľa pôžitku pri jeho vytváraní, ale najmä pri jeho ochutnávaní. Premnoho ľahodných chutí a chúťok!

13
porcií
16 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1 balík
8 byliek stredne veľké /alebo sušenej 2PL alebo kandizované lístky/
1 /cca 120g/ malý pohár
1
PLNKA: domáci hrudkový tvaroh
100 g
1/2 dl
17 PL čerstvé alebo kompót
1
10 g
1 PL / kukuričný škrob
1/2 KL
1




Postup

  1. 1

    CESTO:Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.

  2. 2

    Potrieme džemom a naň poukladáme lístky medovky alebo rozsypeme sušenú medovku.

  3. 3

    Na medovku rozotrieme rovnomerne plnku asi 1,5 cm od okrajov a po nej rozsypeme 13 PL ríbezlí.

  4. 4

    Opatrne zvinieme, konce preložíme, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, popicháme a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  5. 5

    Pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri 170°C.

  6. 6

    PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame so smotanou, medom, celým vajíčkom, maizenou.

  7. 7

    Pridáme vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a opäť rozmiešame.

  8. 8

    Nakoniec primiešame mierne rozpučené 4PL ríbezlí.

Diskusia k receptu

marijanka712
@nonna prečítal som si pozorne tvo rp je velmi zaujimavý a ukladám do kk zíde sa v lete všetko mám aj medovku tak nebude problém , ale v tvojom rp sa chybička vplichla zabudla si do ingrediencii zapísať tvaroh v postupe je spomenutý a koľko tam ide tvarou.???
afataga
pekny zavin, zaujimava kombinacia, medovku aj ja budem mat cerstvu, tak v lete vyskusam, susena moc nema chut, len si trosku oprav bod 8
nonna
Prekrásny neskorý večer želám všetkým členom Varechy a kulinárom, najmä vďaka za pozitívne ohlasy na moju "tvorbu a dielo". Čo sa týka tvarohu, som presvedčená, že množstvo som uviedla - je to 300g, aj hore chýba pred surovinami, že ide o CESTO, tiež to bolo uvedené, tak neviem...asi pri prepise sa vľúdil nejaký čertík-šarapatík. K tej sušenej medovke - v zime ťažko inú, resp. je možná kandizovaná, ako som uviedla, ale to zväčša ak si každý skandizuje sám /návod: Eva Paulovičová:Bylinky a korenie na dobré varenie/ alebo prichádza v úvahu aj zmrazená, lenže na to treba myslieť už v lete. Ešte raz dík a veľa kulinárskych invencií zo srdca od Nonny.
evanaaa
@nonna , ozaj zaujímavé s tou medovkou, dosiaľ ju bolo dostať v črepníku, potom už len sušená pripadá v úvahu a napadlo ma použiť aj zo sáčkového čaju, ak nie je iná. Je pravda, že niekedy pri vkladaní receptov sa niečo ináč vytlačí, aj mne sa to už stalo.
A ešte, ten bod č.8 - je trochu nezrozumiteľný, oprav si.
nonna
Dík, Evanaaa, ten bod 8 tiež mi je tiež záhadou, že sa tak pomotal...A tú medovku a aj mätu ja mám v záhrade, rada sa s ňou v lete podelím. Veľa kreatívnych kulinárskych úspechov!!!
jerica
Vizaj na vareche, maš krásne foto a ešte supernejší recept, veru ide do KK:-)
nonna
Óóóó, to sa mi nádherne číta, Jerica , dík za privítanie, veru, som tu NOVÁ a teda z tohto pohľadu MLADÁ /hahaha/ a hlavne si cením Tvoje ocenenie môjho recepisu i fotky. Zdvihlo mi to náladu o 180 °. Posielam veľa kreatívnej energie pre oblasť kulinárčenia!
jerica
@nonna Tvoj recept je tak jednoduchý , pritom šťavnatý s tvarohovou plnkou a tá medovka , určite vyskúšam , mám všetko čo je k nemu treba , aj svoj ríbezľový džemík , jednoducho výborné. Stačilo pozorne si prečítať.
nonna
Vďa!ka ešte raz za uznanlivosť! A budem rada, keď mi potom opíšeš svoje pocity z konzumácie "ROSNIČKY". Je už nový deň, Ty zrejme spíš zaslúžene, tak v pokoji dospi a zajtra želám veľa Slniečka a dobrej nálady.
ethanel
No vyzera to lakavo ... veru chybaju mi kolaciky mojej starej mami ...
nonna
Nie je len lákavý, ale naozaj fajn pod zub a na pošmakovanie. Neviem, či by naše babičky takéto voľačo "uvinuli"... Mám rada ich tradičné recepisy, ale TO, čo "uvijem" ja, si vytváram v svojej hlave. VĎAKA!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia