Medovkovo-ríbezľový závin ROSNIČKA

Autor receptu: nonna

Vlastná kulinárska kreatívna snaha. Závin nie je joulovo náročný, príliš sladký, je šťavnatý a osviežujúci. Hlavnou sezónou jeho prípravy je leto, ale možná je aj zimná verzia. Všetkým labužníkom, čo sa odhodlajú skúsiť ho, želám veľa pôžitku pri jeho vytváraní, ale najmä pri jeho ochutnávaní. Premnoho ľahodných chutí a chúťok!

13
porcií
16 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. CESTO:Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
  2. Potrieme džemom a naň poukladáme lístky medovky alebo rozsypeme sušenú medovku.
  3. Na medovku rozotrieme rovnomerne plnku asi 1,5 cm od okrajov a po nej rozsypeme 13 PL ríbezlí.
  4. Opatrne zvinieme, konce preložíme, dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, popicháme a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre cca 40 minút pri 170°C.
  6. PLNKA: Tvaroh dobre rozmiešame so smotanou, medom, celým vajíčkom, maizenou.
  7. Pridáme vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a opäť rozmiešame.
  8. Nakoniec primiešame mierne rozpučené 4PL ríbezlí.