Medovina - hlavu nám určite nepomúti

mojack - fotkamojack, 17. decembra 2010
Medovina - hlavu nám určite nepomúti
Foto: mojack

... táto medovina má vraj pôvod u Keltov a používal sa pri rituáloch. Je mierne zmodernizovaný, lebo ignoruje zdľhavý fermentačný proces.

15
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
1 1/2 šálky
1/4 šálky
1/4 čl, strúhaný
 tlčené
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Prísady okrem alkoholu pomaly zahrievame vo veľlej nádobe, nesmie sa variť . Keď sa med rozpustí, navrchu sa vytvorí olejovitá hmota. Nezbierame ju, dodáva špeciálnu chuť . Zohriatu zmes metličkou miešame odstavenú z ohňa. Po vychladnutí pridáme alkohol.

  2. 2

    Táto medovina nám určite hlavu nepomúti.

Diskusia k receptu

danculka
Naozaj,hlavu nepomúti,ale tu nejde o to,ale o tú lahodnosť pri konzumácii...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia