Medové rezy

ersie - fotkaersie, 17. novembra 2014
Medové rezy
Foto: ersie

Medové rezy sú u nás v rodine najobľúbejšími a robím ich podľa receptu starej mamy pri príležitosti rodinných osláv ale i na Vianoce alebo Zobraziť celý popisMedové rezy sú u nás v rodine najobľúbejšími a robím ich podľa receptu starej mamy pri príležitosti rodinných osláv ale i na Vianoce alebo Veĺkú noc.

60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks
200 g
70 g (alebo margarín)
3 PL
500 g
1 bal.
Plnka:
200 g
250 g
0,5 l
1 bal.
50 g
 (alebo rum)




Postup

  1. 1

    Múku a kypriaci prášok preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme cukor, med, maslo a vajíčka a vypracujeme v nelepivé cesto. Cesto si rozdelíme na 6 častí, ktoré postupne vyválame a upečieme na vymazanom plechu. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Maslo s cukrom utrieme do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a škrobovou múčkou uvaríme za stáleho miešania na hustú kašičku, ktorú postupne po čiastočnom vychladnutí pridáme do masla a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme trochu rume alebo esencie.

  3. 3

    Vychladnuté pláty plníme nasledovne: 1. plnka, 2. marmeláda, 3. plnka, 4. marmeláda, 5. plnka a 6. marmeláda. Na koniec ozdobíme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa na chladnom mieste.

Diskusia k receptu

braxi
Krásne a chutne vyzerajú medové rezy ... V Tvojom recepte je 5 balíčkov PDP...je to ozaj také množstvo?
ivav
Rezy môžu byť výborné, ale estetika nula bodov. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale na úvodnú fotku by som nedala konce, nekompletné kusy
a rezy rôznej veľkosti...
lianka
Recept sa mi zdá dobrý, ale rezy na fotke sa mi nezdajú, že sú to tie ktoré sú opísané. Tam píšeš, že 6 plátov a na fotke vyzerajú byť 3. PLnka by mala byť biela a na foto nie je. Nie je to sfotený nejaký iný zákusok?
marikahr
@ivav @lianka
to hnede je cesto a to biele je krem, ked si precitate ako sa rezy spajaju tak dvakrat je tam marmelada
dokopy vidim 6 platov 3 x krem a 3 x marmelada + cokolada, kto chce vidi, kto chce rype ;-)
ersie
braxi - dík za upozornenie, už je to opravené, @ivav , @lianka - vpravo sú medové rezy a vľavo orechové, fotila to moja dcéra :-)
jozka2
Nie su nakrajane akoby s nimi zrovna sla na vystavu,ale tak podomacky na zjedenie,lenze chutovo museli byt veeelmi dobre.Mam velmi rada medove kolaciky lepene striedavo s dzemon.Ja davam 2 x dzem a 4 x plnku.Ten dzem striedany s plnkou uplne zvyrazni ich chut.5
kukulienka71
Práve tieto ma zaujali, sú také, aké robievala maminka:-) Vidieť tam to vrstvenie so 6 plátmi. Len mi chýba veľkosť plechu. Veď uvidím, keď vyvaľkám, do ktorého sa zmestia.
kukulienka71
Sú jemnulinké, mäkučké aj vďaka krému, kde je vyšší podiel pudingu oproti maslu, preto sa cesto dobre nasaje. Nesklamala som sa. Ale množstvo cukru určite znížim, to už každý podľa svojho gusta. Je tam 6 plátov cesta, striedavo s jahodovým džemom a krémom. A do cesta som použila kypriaci prášok do perníka. Vyvaľkala som na tenučko ako sa len dalo, tak mi vydalo veľkosť 25x30cm na papieroch. Ešte sa s tým pomerom masla a pudingu pohrám, aby to bolo trochu pevnejšie, aj ked postojí na stole pred návštevou nejakú tú polhodinku. Aj keď pochybujem, že dovtedy vydržia:-) Ďakujem.


2x haji a jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia