Foto: ersie
Medové rezy sú u nás v rodine najobľúbejšími a robím ich podľa receptu starej mamy pri príležitosti rodinných osláv ale i na Vianoce alebo Zobraziť celý popisMedové rezy sú u nás v rodine najobľúbejšími a robím ich podľa receptu starej mamy pri príležitosti rodinných osláv ale i na Vianoce alebo Veĺkú noc.
príprava
na 175 °C
Suroviny
3 ks |
|
200 g |
|
70 g (alebo margarín) |
|
3 PL |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
200 g |
|
250 g |
|
0,5 l |
|
1 bal. |
|
50 g |
|
|
|
(alebo rum) |
|
|
Postup
-
1
Múku a kypriaci prášok preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme cukor, med, maslo a vajíčka a vypracujeme v nelepivé cesto. Cesto si rozdelíme na 6 častí, ktoré postupne vyválame a upečieme na vymazanom plechu. Necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Maslo s cukrom utrieme do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a škrobovou múčkou uvaríme za stáleho miešania na hustú kašičku, ktorú postupne po čiastočnom vychladnutí pridáme do masla a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme trochu rume alebo esencie.
- 3
Vychladnuté pláty plníme nasledovne: 1. plnka, 2. marmeláda, 3. plnka, 4. marmeláda, 5. plnka a 6. marmeláda. Na koniec ozdobíme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa na chladnom mieste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a rezy rôznej veľkosti...
to hnede je cesto a to biele je krem, ked si precitate ako sa rezy spajaju tak dvakrat je tam marmelada
dokopy vidim 6 platov 3 x krem a 3 x marmelada + cokolada, kto chce vidi, kto chce rype ;-)