Medové rezy

Autor receptu: ersie

Medové rezy sú u nás v rodine najobľúbejšími a robím ich podľa receptu starej mamy pri príležitosti rodinných osláv ale i na Vianoce alebo Veĺkú noc.

60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Múku a kypriaci prášok preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme cukor, med, maslo a vajíčka a vypracujeme v nelepivé cesto. Cesto si rozdelíme na 6 častí, ktoré postupne vyválame a upečieme na vymazanom plechu. Necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Maslo s cukrom utrieme do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a škrobovou múčkou uvaríme za stáleho miešania na hustú kašičku, ktorú postupne po čiastočnom vychladnutí pridáme do masla a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme trochu rume alebo esencie.
  3. Vychladnuté pláty plníme nasledovne: 1. plnka, 2. marmeláda, 3. plnka, 4. marmeláda, 5. plnka a 6. marmeláda. Na koniec ozdobíme čokoládovou polevou a necháme do druhého dňa na chladnom mieste.