Medové koláčiky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

24
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač.
  2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 20 minút
  4. Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
  5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.
  6. TIPY: Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom. Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.