Medové créme brulée s orechmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme 50 g cukru a dáme na sporák zohrievať. Do žĺtkov pridáme zvyšok cukru a pomocou ručného šľahača vyšľaháme na penu. Smotanu premiešame a zohrievame na 75 stupňov. Keď dosiahne požadovanú teplotu, pridáme med a hrniec odstavíme.
  2. Vlejeme smotanu do žĺtkov a poriadne premiešame, odoberieme všetku penu a vlejeme do keramických nádob. Poukladáme ich na plech, podlejeme studenou vodou do 2/3. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút.
  3. Orechy: V panvici necháme rozpustiť maslo, pridáme med a orechy a necháme, aby to celé skaramelizovalo. Na vychladnuté créme brulée položíme medovo-karamelizované orechy a podávame.