Toto je jednoduchšia, ale rovnako dobrá verzia obľúbeného koláčika Marlenka. Ja som ju urobila s klasickým karamelovým krémom a pár kvapkami kávy. Musím ale Zobraziť celý popisToto je jednoduchšia, ale rovnako dobrá verzia obľúbeného koláčika Marlenka. Ja som ju urobila s klasickým karamelovým krémom a pár kvapkami kávy. Musím ale upozorniť, že jej je riadny kusisko, takže pozvite návštevu :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Pláty: | |
| 400 g |
|
| 300 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
| Plnka: | |
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 1 balíček |
|
| 500 ml |
|
| 100 ml |
|
| Posýpka: | |
| 1 ks |
|
| posekané |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Do veľkej misy si navážime múku a cukor, pridáme 1ČL sódy bikarbóny, vajcia a med. Rozpustíme si maslo, prilejeme k ostatným surovinám a chvíľku premiešame mixérom. Na 6 kúskov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu (ja som použila formu s priemerom 26 cm) a stierkou rovnomerne natrieme cesto na papier. Mne vyšlo na 6 plátov.
- 2
Rúru predhrejeme na 180°C a každý plát pečieme tak 5 minút. Ja som ich piekla striedavo na dvoch plechoch. Necháme vychladnúť a odstránime papier.
- 3
Na plnku si uvaríme Zlatý klas v 500 ml mlieka podľa návodu a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s karamelovým Salkom a pridáme hotový puding. Premixujeme do hladkého krému.
- 4
Tortu poskladáme z 5 kusov upečených plátov - každý najprv pokvapkáme uvarenou kávou a zlepíme plnkou. Plnku si necháme aj na potretie celej torty z vonka. Rozdrobíme šiesty plát, zmiešame s nasekanými orechmi a touto zmesou obsypeme. Nakoniec rozpustíme kúštik čokolády a pofŕkame ňou hotovú tortu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@martamm Isto sa potešia ;-)
@wevewe Káva vôbec nie je nevyhnutna, niekto ju ani nedáva. Už samotné medové pláty sú makkučké, kľudne ju môžeš vynechať.
Gratulujem
varecha.pravda.sk/recepty/srdieckova-marlenka/37258-recep...