Medová torta

Autor receptu: veve

Toto je jednoduchšia, ale rovnako dobrá verzia obľúbeného koláčika Marlenka. Ja som ju urobila s klasickým karamelovým krémom a pár kvapkami kávy. Musím ale upozorniť, že jej je riadny kusisko, takže pozvite návštevu :-)

15
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do veľkej misy si navážime múku a cukor, pridáme 1ČL sódy bikarbóny, vajcia a med. Rozpustíme si maslo, prilejeme k ostatným surovinám a chvíľku premiešame mixérom. Na 6 kúskov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu (ja som použila formu s priemerom 26 cm) a stierkou rovnomerne natrieme cesto na papier. Mne vyšlo na 6 plátov.
  2. Rúru predhrejeme na 180°C a každý plát pečieme tak 5 minút. Ja som ich piekla striedavo na dvoch plechoch. Necháme vychladnúť a odstránime papier.
  3. Na plnku si uvaríme Zlatý klas v 500 ml mlieka podľa návodu a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s karamelovým Salkom a pridáme hotový puding. Premixujeme do hladkého krému.
  4. Tortu poskladáme z 5 kusov upečených plátov - každý najprv pokvapkáme uvarenou kávou a zlepíme plnkou. Plnku si necháme aj na potretie celej torty z vonka. Rozdrobíme šiesty plát, zmiešame s nasekanými orechmi a touto zmesou obsypeme. Nakoniec rozpustíme kúštik čokolády a pofŕkame ňou hotovú tortu.