Medová torta
Medová torta

Medová torta s tvarohovým krémom s bielou čokoládou

nadejnacukrarka - fotkanadejnacukrarka, 11. januára 2022
Medová torta s tvarohovým krémom s bielou čokoládou
Foto: nadejnacukrarka
1
porcia
60 minút
príprava
4-5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
225 g
75 g
3 ks
675 g
Plnka:
500 g
750 g roztierateľný
80 g
250 ml
200 g
300 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Cesto: 150 g masla + 225 g práškového cukru + 75 g medu dáme rozpustiť do hrnca, prelejeme do robota (alebo necháme voľne) a šľaháme do vychladnutia. Pridáme tri celé vajíčka a múku a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať. Zatiaľ si pripravíme krém :)

  2. 2

    Krém: Vyšľaháme spolu - mascarpone, smotanu, tvaroh a med do polotuha. Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpeľa a prilejeme ju k polotuhému vyšľahanému krému a riadne vyšľaháme (krém musí byť pevný, čokoláda krém osladí a spevní).

  3. 3

    Vyberieme si cesto z chladničky, rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Kus cesta vyvaľkáme a vykrojíme pomocou šablóny alebo kartónu (podľa vašich možností) požadovaný tvar. Vykrojené cesto dáme na plech a pečieme na spodný horný ohrev 180 stupňov cca 4-5 minút (každá rúra pečie inak takže si to sledujte, aby ste ako ja na prvýkrát nevytiahli pláty čierne :) :-D Takto vykrojíme a upečieme aj ďalšie 2 korpusy.

  4. 4

    Na vychladnutý korpus pomocou cukrárenského vrecka nanášame krém po okrajoch a do stredu - medzi necháme voľný pásik, tam dáme džem :) Položíme druhý korpus a rovnako nanesieme krém a džem. Navrch dáme tretí korpus, nanesieme už len krém a ozdobíme :) Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia