Foto: renka73
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Kvások: | |
1 kocka |
|
300 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Cesto: | |
1 kg |
|
200 g |
|
1 |
|
|
|
3 |
|
1/2 ČL |
|
100 g |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
4 PL |
|
150 g |
|
Na dokončenie: | |
1 ks |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do misky dáme hrozienka a zalejeme rumom.Necháme nasiaknuť.
- 2
Pripravíme si kvások:všetky ingrediencie zamiešame a dáme kysnúť.
- 3
Cesto:v mise zmiešame všetky suroviny,pridáme vykysnutý kvások a hrozienka.Vypracujeme cesto a dáme asi hodinku kysnúť na teplom mieste.Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti a vypracujeme bochníky.Tie dáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť.Potom natreme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandlami.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@renka73 sa s tým pohrala, zamiesila, vykysla , rum tam dala a ty
jej povieš " ako z obchodu ". V dnešnej dobe je to skôr urážka. Dnes je všetko domáce lepšie ako z obchodu.
dúfam, že si môj koment nebrala vážne.