Foto: orchidea
Mazanec patrí tiež medzi obľúbené veľkonočné koláče. Ja som vyskúšala mazanec robený v pekárničke.
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
100 g |
|
1 PL |
|
7 PL |
|
1 ks |
|
1 KL alebo čerstvé droždie 1/4 kocky |
|
a šťava |
|
1 PL (rum) |
|
|
|
hranolky |
|
|
Postup
-
1
Do pekárničky som dala najskôr tekuté suroviny: mlieko zmiešané s vajíčkom a žĺtkom, rozpustený tuk a olej. Pridala som cukor, vanilkový cukor, kôru a šťavu z citróna, rum a nakoniec som prisypala múku s droždím a soľou. Nastavila som program 4 (sladký), váhu 750 g a kôrku svetlú. (Pečiem v pekárničke Moullinex). Po určitom čase miesenia a zaznení signálu som pridala hrozienka a opražené mandle nakrájané na hranolčeky. (Môžu sa použiť aj lupienky). Cesto sa mi zdalo dosť riedke tak som ešte pridala trošku múky.
- 2
Potom už pekárnička robila svoju robotu bez prerušenia až do konca. Mazanec sa mi zdal ešte málo upečený tak som pridala čas pečenia ešte 10 minút.
- 3
Upečený mazanec som vybrala na mriežku a nechala vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nestihla som odfotiť v reze,lebo bol na raňajky.