Mazanec z pekárničky
Autor receptu: orchidea
Mazanec patrí tiež medzi obľúbené veľkonočné koláče. Ja som vyskúšala mazanec robený v pekárničke.
Postup
- Do pekárničky som dala najskôr tekuté suroviny: mlieko zmiešané s vajíčkom a žĺtkom, rozpustený tuk a olej. Pridala som cukor, vanilkový cukor, kôru a šťavu z citróna, rum a nakoniec som prisypala múku s droždím a soľou. Nastavila som program 4 (sladký), váhu 750 g a kôrku svetlú. (Pečiem v pekárničke Moullinex). Po určitom čase miesenia a zaznení signálu som pridala hrozienka a opražené mandle nakrájané na hranolčeky. (Môžu sa použiť aj lupienky). Cesto sa mi zdalo dosť riedke tak som ešte pridala trošku múky.
- Potom už pekárnička robila svoju robotu bez prerušenia až do konca. Mazanec sa mi zdal ešte málo upečený tak som pridala čas pečenia ešte 10 minút.
- Upečený mazanec som vybrala na mriežku a nechala vychladnúť.