Mazanec z pekárničky

Autor receptu: orchidea

Mazanec patrí tiež medzi obľúbené veľkonočné koláče. Ja som vyskúšala mazanec robený v pekárničke.

Suroviny

Postup

  1. Do pekárničky som dala najskôr tekuté suroviny: mlieko zmiešané s vajíčkom a žĺtkom, rozpustený tuk a olej. Pridala som cukor, vanilkový cukor, kôru a šťavu z citróna, rum a nakoniec som prisypala múku s droždím a soľou. Nastavila som program 4 (sladký), váhu 750 g a kôrku svetlú. (Pečiem v pekárničke Moullinex). Po určitom čase miesenia a zaznení signálu som pridala hrozienka a opražené mandle nakrájané na hranolčeky. (Môžu sa použiť aj lupienky). Cesto sa mi zdalo dosť riedke tak som ešte pridala trošku múky.
  2. Potom už pekárnička robila svoju robotu bez prerušenia až do konca. Mazanec sa mi zdal ešte málo upečený tak som pridala čas pečenia ešte 10 minút.
  3. Upečený mazanec som vybrala na mriežku a nechala vychladnúť.