Mazanec z pekárne /fotorecept/

damisa - fotkadamisa, 22. marca 2012
Mazanec z pekárne /fotorecept/
Foto: damisa

výborný s kakaom na raňajky

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
100 ml
2 ks
1 ks
50 gr
1 štipka
230 gr
230 gr
10 gr
50 gr , kand.ovocie




Postup

  1. 1

    Do pekárničky dáme najprv tekuté a potom ostatné suroviny a zapneme na "sladké" a potom už len počkáme kým sa upečie a vychladne. Nachystáme kakao, maslo a džemík - dobrú chuť

    Mazanec z pekárne /fotorecept/ - obrázok 1

Diskusia k receptu

orchidea
Robila som už mazanec v pekárničke, tiež bol dobrý ale uložím si aj tento tvoj recept, pekný mazanec sa ti vydaril...
marcy
mazanec tiež robievam v pekárničke,iba miesto hrozienok dávam sušené brusnice......masielko,domáci džem,či med a biela káva,mňam :) dobrý tip na raňaky,vďaka :o)
damisa
brusnice mám doma a zabudla som na ne, ďakujem za tip
paveva
Dostala som k narodkám pekárničku, a teraz ju zabehnem týmto receptom. dúfam, že sa mi podarí.
damisa
dodatočne gratulujem a dúfam, že sa vydarí....
turistka
Akurát v túto chvíľu pečiem mazanec podľa Tvojho receptu, pridala som ešte k hrozienkam zmrazené, vlaňajšie brusnice, tak už len budem čakať, či sa mi upečie, tak ako Tebe.
turistka
@Damisa , pochvaľujem Tvoj recept, všetky prísady sú v dobrom pomere. Po vychladnutí bola dobrá večera i s kakaom. Z pekárničky vyšiel mazanec pekne nadýchaný a mäkký, budem ho piecť i v budúcnosti a tak je vložený do KK.
damisa
som rada, že sa vydaril, ja ho robím dosť často a tiež pridávam brusnice a aj kandizované ovocie a kôru z pomaranča a citróna
damisa
ancinka@vid ím, že sa tiež vydaril hneď mi prišiel na chuť a idem si ho tiež upiecť :D
redakcia
Fotka a komentár od používateľky @turistka : vľavo mazanec od damisy a vpravo chlieb z domácej pekárničky - pečiem podľa svojho receptu, kde občas obmieňam zmes. V tomto je 50 dg pšeničnej hladkej múky a 2 dg pšeničných otrubov + ostatné prísady potrebné do cesta. Je to chutný chlieb.


damisa
@turistka vydarené obidva, neviem, ale keď pozerám na tie fotky, tak mám chuť zahryznúť .....:D
turistka
Milá @damisa , konečne som Ti mohla ukázať mazenec podľa Tvojho receptu, chystala som sa na to dávno, obrázok mi vložili redaktori Varechy. Pečiem ho od prvej chvíle, ako si ho dala do receptov, nedopustím naň. Pretože som v pravú chvíľu minula i chlieb, tak som v jeden deň upiekla a mohla odfotiť. A som rada, že si objavila obrázok, za recept máš u mňa 1*
turistka
Milá @damisa , keďže som ostala verná Tvojmu receptu a mazanec z domácej pekárničky sa mi vždy vydarí a stále rovnako dobre chutí, doporučujem všetkým, čo majú doma pekárničku a aby im nezapadala v komore prachom, tak nech vyskúšajú. Pozdravujem Ťa.
damisa
turistka@ som rada, že mazanec stále chutí a pekárnička je fakt výborný pomocník, ja ju používam aj na vymiesenie a nakysnutie cesta, ale len pri receptoch kde je múka do 500 gr. Raz som dala viac múky a cesto mi riadne nakyslo až sa tlačilo von :D.
1x domasa
lubkabubka
Konečne príčina prečo vybrať na svetlo božie rok upratanú pekáreň. Určite vyskúšam Tvoj recept. Bude pre syna a na desiatu. Lebo najradšej mu dávam domáce pečivo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia