Mätová torta Zebra fotorecept

adkas - fotkaadkas, 2. augusta 2012
Mätová torta Zebra (fotorecept)
Foto: adkas

Nemozem sa nepodelit s vami o tento skvely recept. Naozaj jedinecna vona a chut maty pri priprave tejto torticky mi pripomenula chut zuvacky Wrigley Zobraziť celý popisNemozem sa nepodelit s vami o tento skvely recept. Naozaj jedinecna vona a chut maty pri priprave tejto torticky mi pripomenula chut zuvacky Wrigley spermint. Nadherna chut, u mna velmi oblubena. Som rada, ze som sa rozhodla vyskusat tuto skvelu torticku a velmi rada posuvam tento recept dalej. Milovnici maty si rozhodne pridu na svoje.

12
porcií
30 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

190 g (pomlete alebo postruhane)
80 g
1-2 PL
1000 g
300 ml ( u mna creme fraiche)
4 ks
300 g
1 PL (kopcovita PL)
2 PL
30 g ( je to cca) 2 hrste
 4 kvapky
2-4  kvapky
Poleva:
300 ml ( u mna creme fraiche)
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime podlozku pod tortu. Susienky zomelieme ( postruhame), zmiesame s praskovym cukrom a pridame roztopene maslo. Zamiesame a touto masou vylozime dno tortovej formy s odopinatelnymi bokmi o priemere 24 cm.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre utlacime a odlozime do chladnicky zachladit aspon na 30 minut.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Matove listky oplachneme, usime. Dame do mixera a rozmixujeme s 1 PL praskoveho cukru. Pridame matovu aromu a zelene farbivo. Zapneme ruru, ale este do studenej rury vlozime hlboky plech s vodou. Vody by tam malo byt cca 2 cm. Ruru vyhrejeme na 170 stupnov C.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh, cukor, vajcia, muku , smotanu, citronovu stavu vsetko spolu vyslahame na najvyssich obratkach v mixeri,kym sa vsetky suroviny pekne spoja, ale nie dlhsie ako 1 minutu. Inak torta pri peceni velmi popraska.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvarohovu masu rozdelime na dve polovice. Do jednej polovice pridame rozmixovanu matu a preslahame. Druha polovica masy ostane biela. Na schladeny tortovy zaklad naberackou vlievame striedavo raz bielu masu raz zelenu masu. Na spodok dajte plnu naberacku bielej masy a potom zelenej masy. Masa sa nesmie miesat, nechame ju pozvolne sa rozlievat smerom k k obruci na tortovej forme.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postupne sa rozlieva az k bokom tortovej formy vytvara sa akoze pruhovany - zebra vzor. Zial, na tej mojej to nie je az tak dobre vidiet. Ako som uz spominala v uvode, farba mi pri peceni dost vybledla. Pecieme 60-70 minut, ruru v ziadnom pripade neotvarame. Vrch by nemal byt hnedy, ale by mal ostat svetly. Poslednych 10-15 minut pred dopecenim mozete aj znizit teplotu. Zavisi to od toho ako vam pecie rura. Torta je upecena, ked sa jej dotknete prstom a neprilepi sa vam na prst. V prostiedku budi dojem , ze je este tekuta. Nechame cca 10 minut postat v otvorenej rure. Vyberieme a nechame vychladnut. Je dobre polozit na mriezku a tak nechat uplne vychladnut. Potom prelozime do chladnicky aspon na 2-3 hodiny a ked je dobre zachladena natrieme na vrch polevu z kyslej smotany a praskoveho cukru. Odlozime opat do chladnicky , najlepsie na celu noc.

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Moja smotna nestihla zatuhnut lebo sme uz nemohli odolat prvej kostovke...:)

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    este jeden pohlad v reze:)))

    Mätová torta Zebra (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

redakcia
@adkas , posielali sme ti odpoveď na mail. Tú fotku sme upravili my, sú príliš veľké, budeš ich musieť zmenšovať, alebo nastaviť vo fotoaparáte nižšie rozlíšenie.
douglas
Mäta prieporná je krásna bylinka. Pestujem ju. Mladé výhonky rastlinky macerujem vo vodke. Takto macerovaný alkohol je hotová medicína. Cheers!
medovnicek
Aďka úžasná torta, opäť skvost z tvojej kuchyne, recept už mám odložený a hneď pri prvej príležitosti vyskúšam
valeri
Páči sa mi - veľmi, mäta je v záhrade, tak určite vyskúšam.
evas13
Z mätou budem mať problém, jedine kúpiť na trhu a tak by som mohla túto tortičku veru vyskúšať, veľmi ma oslovila. :)
martamm
Všetko mätové milujem, určite túto tortu spravím, ukladám...
ebaka
Tortička vyzerá skvelo,mňam...tvaroh lúbime,mätu pestujeme....dik za recept,ukladám
adkas
dakujem za vsetky mile komentariky. Kto miluje matu, urcite si na tejto torte pochutna. Ja budem robit onedlho opakovacku ( pride moja sestricka a ona matove miluje) , tak ak budu lepsie fotecky vymenim. Chce to trolinku sytejsiu zelenu. Dakujem aj adminovi za promtnu odpoved a pomoc pri uverejneni novych fotografii.
adkas
@evas13 myslim, ze uz aj u nas dostat semiacka a mata rastie ako "diva", tak treba nasiat do nejakej vacsej nadoby (crepnika) a mas to:))) nie je narocna na pestovanie... treba skusit... nech sa ti dari...
sneica
vyzera tak luxusne...krasne uvodne foto...:)
cica2
už som ju obdivovala aj na tvojom blogu, je nádherná! :-)....aj v reze fantasticky ukáže
monniee
Mätu MILUJEM!!! A táto tortička je úplne úžasná <3
adkas
dakujem dievcence, tesi ma, ze vas torticka zaujala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia