Mäso na cesnaku

tetadena - bez fotkytetadena, 24. októbra 2010
Mäso na cesnaku
Foto: tetadena

Tento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit, že som ho niekde videla a odvtedy u nás Zobraziť celý popisTento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit, že som ho niekde videla a odvtedy u nás doma toto jedlo zľudovelo. Vyskúšajte a uvidíte, že to stojí za to.

5-6
porcií
45 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
1,5 kg
1 hlavička
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Doporučujem použiť karé, krkovicu, alebo stehno - je to viacmenej jedno. Nakrájame na rezne a naklepeme. Posolíme a pokoreníme. Na panvici narýchlo opražíme a poukladáme na pekáč.

    Mäso na cesnaku - obrázok 1
  2. 2

    Olej z panvice nevylievame, budeme ho potrebovať. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska- tie následne narýchlo opečieme na panvičke.

    Mäso na cesnaku - obrázok 2
  3. 3

    keď začnú hnednúť presypeme ich na mäsko a posolíme. Takto to opakujeme, kým neopečieme všetky zemiaky. Na tú istú panvičku si pretlačíme cesnak a trošku ho opečieme. Keď je orestovaný zalejeme ho asi 1,5 dcl vody a zasypeme naozaj hojne petržlenovou vňaťou. Pokiaľ nemám čerstvú - nechávam to prevrieť - vňať je potom ako čerstvá. Nakoniec to celé vylejeme na mäsko so zemiakmi -prikryjeme a pečieme asi dve hodiny.

    Mäso na cesnaku - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť! Podávame s cesnakovou tatarkou, kečupom alebo dresingom. Ako prílohu podávam zvyčajne mrkvový šalát.

    Mäso na cesnaku - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina43
túto dobrotu by som si dala ihneď. zemiaky bude treba opekať asi dlhšie, že ?netreba ich predvariť ?
coldbery
výborne...tiež to robím...takéto jedla z ,,jedného hrnca" mám najradšej...:-)))!
jezibabka1
načo som si ja otvorila receptyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy????? toto musí byť fajnotka, ukladám si:)
tetadena
zemiačky nemusia byť predvarené, sú úplne mäkučké, pretože sú na kolieska. Opekajú sa iba pre farbu
strigus
jednoduché, v podstate aj rýchle a určite vynikajúce, ukladám do KK :)
evanaaa
Možno netreba ani tie dve hodiny piecť, záleží na druhu zemiakov, na toto by boli dobré aj B-éčka, potom by stačila snáď aj hodina. TRakéto jedielka sú dobré aj bez ničoho, myslím, tie zemiačky.
irenka25
tak toto urobim teraz, mam slinku a mam aj taketo masko, dakujem
zlatka255
dakujem za receptík fajn tip na zajtrajší obed už mi dochádza fantázia
kyrinka
Idem na to, dnes otco zabija prasa tak som si rychlo pozrela recepty a tento sa mi zda byt lahky a chutny :) drzte palce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia