Foto: tetadena
Tento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit, že som ho niekde videla a odvtedy u nás Zobraziť celý popisTento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit, že som ho niekde videla a odvtedy u nás doma toto jedlo zľudovelo. Vyskúšajte a uvidíte, že to stojí za to.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Doporučujem použiť karé, krkovicu, alebo stehno - je to viacmenej jedno. Nakrájame na rezne a naklepeme. Posolíme a pokoreníme. Na panvici narýchlo opražíme a poukladáme na pekáč.
-
2
Olej z panvice nevylievame, budeme ho potrebovať. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska- tie následne narýchlo opečieme na panvičke.
-
3
keď začnú hnednúť presypeme ich na mäsko a posolíme. Takto to opakujeme, kým neopečieme všetky zemiaky. Na tú istú panvičku si pretlačíme cesnak a trošku ho opečieme. Keď je orestovaný zalejeme ho asi 1,5 dcl vody a zasypeme naozaj hojne petržlenovou vňaťou. Pokiaľ nemám čerstvú - nechávam to prevrieť - vňať je potom ako čerstvá. Nakoniec to celé vylejeme na mäsko so zemiakmi -prikryjeme a pečieme asi dve hodiny.
-
4
Dobrú chuť! Podávame s cesnakovou tatarkou, kečupom alebo dresingom. Ako prílohu podávam zvyčajne mrkvový šalát.
Diskusia k receptu