Mäso na cesnaku

Autor receptu: tetadena

Tento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit, že som ho niekde videla a odvtedy u nás doma toto jedlo zľudovelo. Vyskúšajte a uvidíte, že to stojí za to.

5-6
porcií
45 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Postup

  1. Doporučujem použiť karé, krkovicu, alebo stehno - je to viacmenej jedno. Nakrájame na rezne a naklepeme. Posolíme a pokoreníme. Na panvici narýchlo opražíme a poukladáme na pekáč.
  2. Olej z panvice nevylievame, budeme ho potrebovať. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska- tie následne narýchlo opečieme na panvičke.
  3. keď začnú hnednúť presypeme ich na mäsko a posolíme. Takto to opakujeme, kým neopečieme všetky zemiaky. Na tú istú panvičku si pretlačíme cesnak a trošku ho opečieme. Keď je orestovaný zalejeme ho asi 1,5 dcl vody a zasypeme naozaj hojne petržlenovou vňaťou. Pokiaľ nemám čerstvú - nechávam to prevrieť - vňať je potom ako čerstvá. Nakoniec to celé vylejeme na mäsko so zemiakmi -prikryjeme a pečieme asi dve hodiny.
  4. Dobrú chuť! Podávame s cesnakovou tatarkou, kečupom alebo dresingom. Ako prílohu podávam zvyčajne mrkvový šalát.