Maslové rohlíky v tvare S Thang Zhong fotorecept
Foto: pusta
Toto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma zaujali tvarom písmena S v leže. Recept som prevzala Zobraziť celý popisToto je prvý recept, ktorý som odskúšala s japonskou technológiou Thang Zhong, tiež ma zaujali tvarom písmena S v leže. Recept som prevzala z No.Salty, nadchol ma a môžem len potvrdiť, že rohlíky sú mimoriadne jemné, chutné, nadýchané, vláčne a čerstvé i viac dní ako v deň pečenia. Recept pridávam pre všetkých tých, čo milujú dobré kvalitné domáce pečivo.
porcií
príprava
na 180 ventillátor °C
Postup
-
1
Pripravila som si Thang Zhong a nechala som ho úplne vychladnúť. pozri recept na Thang Zhong 4.11.2013, recept TU
-
2
Do vandlíka som preosiala múku a pridala som soľ, s ktorou som ju premiešala.
-
3
Do vyhĺbenej jamky v múke som namrvila droždie a posypala som ho kryštálovým cukrom.
-
4
Droždie som zaliala 100 ml vlažného mlieka a nechala som vykysnúť kvások - asi 15 minút.
-
5
Pridala som zmäknuté maslo, pokrájané na malé kocky,...
-
6
...vychladnutý Thang Zhong a zvyšným vlažným mliekom so dôkladne vymiesila rukami stredne mäkké hladké lesklé pružné cesto - asi 20 minút.
-
7
Nechala som ho prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem na teple - asi 45 minút.
-
8
Cesto som len z ľahka prepracovala, vytvarovala som z neho valec, netreba podsypávať múkou, cesto nelepí.
-
9
Pokrájala som ho na 10 približne rovnakých častí.
-
10
Spravila som z nich bochníčky, ktoré som nechala ešte podkysnúť - asi 15 minút.
-
11
Z každého bochníčka som vyvaľkala ovál o hrúbke asi 0,5 cm,...
-
12
....ktorý som od dlhšej strany na tesno stočila smerom nahor do valčeka.
-
13
Vallček som ešte dlaňami rozšúľala do dĺžky do oboch strán.
-
14
Pravý koniec valčeka som ohla smerom nahor,...
-
15
...a ľavý koniec smerom nadol, čím vznikol rohlík v tvare ležatého písmena "S".
-
16
Rohlíky som preložila na plech vystlaný fóliou a nechala som ich prikryté čistou utierkou podkysnúť ešte 15 minút.
-
17
Potrela som ich studenou vodou...
-
18
...a piekla som ich v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C na funkcii ventilátor asi 25 minút, kým nezískali peknú zlatavú farbu na povrchu. Po vybratí z trúby som ich znovu potrela studenou vodou - budú správne chrumkavé a nechala som ich úplne vychladnúť.
-
19
Vychladnuté rohlíky som vložila do košíka, rýchlo sa rozchytali ešte teplé, tieto som zachránila pre fotenie:-)
-
20
Jeden rohlík som rozlomila, Na zábere je dobre vidno, že sú ľahké, krásne nadýchané s početnou dierkovanou štruktúrou. Majú vynikajúcu veľmi jemnú chuť. Tie žuvačkové z obchodu sa im nemôžu rovnať ani z ďaleka - vrelo odporúčam vyskúšať.
jezus @mariamka , ja som vybuchla, že ťan-ťon, nerob, ešte v sprche sa budem chichotať :-) moje nervy :-), ty si kôpka veselá, podarená
dakujem za pochvalu.
podstatné je, že Ťa Thang Zhong zaujal:-)
ten čistý smiech tu na vareche už dávno chýbal ako soľ asi viacerým
:-))))))
dakujem ti za pochvalu chlebíka, rohlíkov i za to, že si ma nádherne od rozosmiala!!! a že vraj nerozumiem žartom :D
to ja dakujem tebe za krásnu pochvalu.
veselá vtipná kopa, je tá naša milá @mariamka :-)
som rada, že sme ťa s @irenaw správne naštartovali, tak sa daj do toho a garantujem ti, že budeš veľmi spokojná, ba priam nadšená :-)
@tanicka , dakujem ti za pochvalu
nie sú to chuťovky, aj taký receptík mám - však postupne. je to pečivo a slušne veľké rohlíky z tej dávky vyjdú. správne si to pochopila :-)
irenka, ale pozitívne si ma nakopla, z tohoto istého cesta upečiem slávnostné malé banketky k predjedlu a trebárs na Vianoce :-))))
tá milá naša @mariamka , vyvolala pekný úsmev aj u teba :-)
dakujem ti za pochvalu.
dakujem za Tvoje fantastické uznanie, vzácny môj priateľ a k si niečo už vyskúšal, poprosím pekne o pridanie foto:-)
škoda, že nefotíš :-( ale mohla by si - ved ja sa fotiť tiež iba učím zatiaľ :-)
som rada, že ťa Thang Zhong zaujal :-) potom poprosím, keby si dala vedieť výsledok :-)
dakujem za pochvalu i 5*****
dakujem.
dakujem ti za uloženie do kk i za 5*****
podstatné, je zaujala japonská technológia pečenia Thang Zhong a zaujal aj receptík, ba čo viac, už niektorí aj vyskúšali a s radosťou potvrdili, že je to aj naozaj tak :-)))))
dakujem.
nasla som tu podobny recept na rohliky/so zemiakmi a bravcovou mastou, nie s maslom/ tak len pre porovnanie a v dobrom pridavam link varecha.pravda.sk/recepty/lacne-rozky-zemle-pletenky/3911...
zelam ti pekny den:-)
dakujem.
lebo sú veľmi chutné.
dakujem ti za potešujúcu správu, som rada, že si spokojná aj ty :-)))))
a som ešte radšej, že sú také výborné aj všetky moje recepty, ktoré si už
vyskúšal :-)))))
dakujem za poklonu i úžasnú správu od teba.
domáce pečivo je domáce a tieto sú naozaj výborné.závislí sme tu viacerí :-) nič si z toho nerob :-)
neboj, určite sa ti vydaria!
dakujem ti za pochvalu a uloženie do kk.