Mashi - plnená kapusta trocha ináč

Autor receptu: boldy

Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je ako príloha k mäsu.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme celú kapustu, naplníme vodou, pridáme štipku soli a povaríme, aby sa kapustové listy uvoľnili a zmäklli. Medzitým si pripravíme zmes na plnenie.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlata, pridáme nakrájaný kôpor a petržlen. Zalejem paradajkovou šťavou, okoreníme soľou, peprom, muškátovým orieškom, kmínom a nakoniec pridáme umytú neuvarenú ryžu. Zmes nesmie byť veľmi riedka.
  3. Kapustové listy pokrájame na menšie plátky, plníme zmesou a zatočíme, aby z nich zmes nevytiekla. Takto ukladáme do hrnca jedno vedľa druhého. Nakoniec všetko zalejeme kuracím vývarom a varíme asi 45 minút na slabom plameni.