Torta pre vnučku bezlepková

sonulienka - fotkasonulienka, 18. apríla 2015

Vnučka má narodeniny a chcela aspoň maličkú tortičku tak som jej urobila takúto. Rada češe a natrafila som na takéto čokoládky tak som jej Zobraziť celý popisVnučka má narodeniny a chcela aspoň maličkú tortičku tak som jej urobila takúto. Rada češe a natrafila som na takéto čokoládky tak som jej ich kúpila na tortičku. Nechceli poťahovanú marcipánom a tak som urobila na želanie.

60 minút
príprava
4x po 20 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
8 PL
8 PL
4 ČL
8 ks
Plnka:
250 ml
250 g
200 g
300 g
Poleva:
200 g
3 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Najprv som si pustila bielu čokoládu a nakreslila som si na bublinkovú fóliu kruh na ktorý som vyliala pustenú čokoládu a dala stuhnúť do chladničky. Potom som si polámala horkú čokoládu a vyliala šľahačkovú smotanu. Dala na mierny plameň na sporák a miešala pokiaľ sa mi neurobila hustá kaša. Nesmie vrieť. Odstavila a nechala vychladnúť. Keď vychladla vymiešala som si maslo s cukrom do peny a pomaličky pridávala vychladnutú čokoládovú kašu.

  2. 2

    Odpiekla som si štyri korpusy po 2 vajcia - čiže: 2 bielka som vyšľahala do tuha pridala 2 PL kryštálového cukru a znovu vyšľahala do tuha pridala žĺtky prešľahala a na koniec 2 PL múky a 1 ČL PDP-to som mala spolu vymiešané. Vyliala do formy a piekla. Takto som si odpiekla pekné rovnaké štyri korpusy a nemusela som krájať. Nikdy som pekne nevedela prekrojiť a takto mám pokoj.

  3. 3

    Po vychladnutí som korpusy naplnila. Krém som dala aj na vrch torty a aj na boky a dala na pol hodinku do chladničky.Bielu čokoládu som vyklopila z fólii dala na vch torty. Potom som poprikladala mačacie jazýčky a lentilky. Na koniec som ozdobila čokoládou a napichala sviečky . Nič som nefotila lebo foto postup na podobnú tortu tu už mám. Toto Vám dávam pre inšpiráciu. Tu je ďalšie foto.

    Torta pre vnučku bezlepková - obrázok 3
  4. 4

    A ešte jedno.

    Torta pre vnučku bezlepková - obrázok 4
  5. 5

    A tu si už vnučka krája tortu.

    Torta pre vnučku bezlepková - obrázok 5
  6. 6

    A takto je rozkrojená.

    Torta pre vnučku bezlepková - obrázok 6

Diskusia k receptu

motyka
Aj keď zatiaľ nie sme bezlepkoví, ukladám a preposielam známej. Obdivujem vynaliezavosť pri výzdobe. Veľmi pekná a určite bolo radosti.
5*.
sonulienka
2michal áno prečítala nič také sa tam nenachádza. A vnučka nemá bezlepkovú dietu ale dcéra. A tá si dáva pozor. Ďakujem za upozornenie.
mesiar50
Krasne,efektne a citam ten krem, tak ten musi byt super.
Zelam tvojej vnucke k narodkam vela zdravia a stastia.
olinecka
Želam vnuč vsetko dobre k narodeninkam má šikovnu babku.Krásne vyzdobená tortička,chválim dávam 5*
martamm
@sonulienka , krásna torta, páči sa mi, ako si ju pekne vyzdobila, oslávenec musel mať veľkú radosť :). Chcem sa spýtať, ohľadom tej bielej čokolády, nepochopila som, ako si ju vlastne použila, iba si poukladala tie čokoládové "cukríky" na vrch torty?
evanaaa
Šikovná tortička, ešte šikovnejšia pekárka, žiadne "nóbl" výmysli a aj tak je konečný výsledok pekný. Vnučke sa nielen páčila, ale iste aj chutila a ako sa zdá podľa sviečok, má 10 rokov, tak jej prajem, aby mala úspechy v škole a v živote zdravie a šťastie.
A prepáč, ak odpoviem aj Marte.....
evanaaa
@martamm , @sonulienka asi roztopila bielu čokoládu, vyliala ju na bublinkovú fóliu ( nie zahorúca) a potom ju preniesla navrch torty a už len ozdobila čokoládkami, ktoré kúpila hotové ( kadernícke náradie).
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým @martamm tú bielu čokoládu som pustila s tromi PL olejom a nakreslila som si na bublinkavú fóliu kruh a vyliala na fóliu presne podľa kruhu a dala do chladničky stuhnúť. Potom som ju dala dole a položila na tortu. @evanaaa kľudne odpovedaj veď ma už poznáš mne nevadí dobrá rada a vysvetlenie nikdy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia